Makeupguide: Så får du till Lisa Olssons So couture-look

14 dec, 2016 
AvLisa Arnell
Makeupartisten Teresa Grundin guidar oss till den perfekta galalooken genom att sminka Lisa Olsson inför ELLE-galan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

ELLE-galan 2017 närmar sig. Följ med ELLEs Hanna Stefansson och modebloggerskan Lisa Olsson på resan mot röda mattan. Haute couture-designern Ida Lanto kommer att göra deras klänningar – och makeup fixas av L’Oréal Paris. Här guidar makeupartisten Teresa Grundin oss till hur man själv får till den festliga looken. Så här fixar du också Lisa Olssons So Couture-look.

”Lisas look är inspirerad av hylsan till so couture so black mascaran och den spetsklänningen i guld som Ida Lanto designat. För att få till en elegant, modern men samtidigt inte för tung makeup valde jag, L’Oréal Paris officielle makeupartist, att lägga en lätt bas och istället fokusera mycket på ögonen som hon sotade i en burgundyton.”

Steg 1: Lägg en lätt bas. Börja med att applicera Infallible primer för för att minska synligheten av porer och få fin lyster. Primern hjälper även till att ge ett jämnare slutresultat.

Steg 2: Applicera sedan True Match foundation för att få ett naturligt men ändå täckande resultat.

Steg 3: För att framhäva kindbenen har jag använt mig utav Infallible sculpt och avslutat med att ge lite färg med La Terra Healthy Glow solpuder.

För en elegant och modern makeup har jag valt att framhäva ögonen i en sotning av burgundy toner:

Steg 1: Börja med att grunda hela ögonlocket med en beige skugga med lite skimmer i, här har jag använt en skugga ur La Palette Gold.

Annons

Steg 2: Lägg sedan en guld skugga runt den inre ögonvrån både uppe och nere, guldskuggan här är från La Palette Gold.

Steg 3: Sedan applicerar jag en mörk lila ögonskugga ur La palette gold i ytterkanten av ögat, för att få en elegant sotning och framhäva Lisas gröna ögon. Till sist applicerar jag en svart skugga längst ut på ögat för att få en intensivare look, här har jag använt mig utav Color Riche Le Ombre Noir.

Steg 4: Under ögat appliceras först den vinröda ögonskuggan som jag tonar ut för att få mjuk och till sist den svarta ögonskuggan längst ut mot den yttre vrån.  Jag avslutar med kajalpennan Le Khol Midnight black på ögats övre rad och applicerar sedan två lager av So couture So Black mascara.

Under ögat la jag först en suddad linje i vinrött och sedan svart längst ut mot den yttre vrån. Jag avslutade med svart eyeliner gjord med kajalpennan Color Riche Le Khol Midnight black som jag mjukade upp med svart ögonskugga på en smal pensel och två lager So couture So Black mascara.

För att låta ögonen vara i fokus valde jag ett beige läppstift, Color Riche Nude och toppade med lite glans från Sexy Balm As If.

lop_volume_million_lashes_ida_lanto

Det här är ett sponsrat inlägg från L´Oréal Paris – stolt sponsor av ELLE-galan 2017.

Annons