Makeupguide: Så får du till Hanna Stefanssons So couture-look

19 dec, 2016 
AvLisa Arnell
Makeupartisten Teresa Grundin guidar oss till den perfekta galalooken genom att sminka Hanna Stefansson inför ELLE-galan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

ELLE-galan 2017 närmar sig. Följ med ELLEs Hanna Stefansson och modebloggerskan Lisa Olsson på resan mot röda mattan. Haute couture-designern Ida Lanto kommer att göra deras klänningar – och makeup fixas av L’Oréal Paris. Här guidar makeupartisten Teresa Grundin oss till hur man själv får till den festliga looken.

”Hanna har fått en klassisk look med läppar i fokus, något som fortsätter att vara väldigt modernt. Jag lade en så lätt bas som möjligt och använde Nude Magique BB cream för att jämna ut hudtonen och få en jämn yta. Jag använde True Match Highlighting puder för att få en härlig lyster på Hannas kindben och la lite rouge i färgen 145 från True Match på kinderna. För att få läpparna att framhävas har jag valt en mer naturlig ögonmakeup men som samtidigt öppnar upp ögonen och ramar in dem på ett elegant sätt.”

Steg 1: För att få till den naturliga ögonmakeupen har jag använt mig av en ögonskuggepalett från L’Oréal Paris. Börja med att lägga en beige ögonskugga på hela ögonlocket, här har jag använt en utav de ljusa färgerna i La Palette Beige.

Steg 2: Markera globlinjen med hjälp av en mörkare skugga från La Palette Beige.

Steg 3: Längs hela franslinjen lägger jag en tunn eyeliner med Superliner Perfect Slim svart för att framhäva ögats form och få fransarna att se fylligare ut.

Steg 4: Applicera två lager So Couture So Black mascara. Tänk på att applicera mascaran i sick-sack rörelser ända från fransroten till franstoppen för att separera fransarna och få volym från roten.

Annons

lÄS OCKSÅ: MAKEUPGUIDE: SÅ FÅR DU TILL LISA OLSSONS SO COUTURE-LOOK

För att få den perfekta röda nyansen på läppstift valde jag att blanda två stycken röda nyanser från Lip Palette Rouge. Hemligheten för att få läppstiftet att sitta riktigt bra är att applicera det i två omgångar.

Steg 1: Applicera först läppstiftet över hela läpparna. Bit sedan av.

Steg 2: Pudra lätt över läpparna, jag använde True Match puder som går ton i ton med Hannas hy.

Steg 3: Ta bort allt överflödigt puder och applicera sedan ett lager till läppstift.

lop_volume_million_lashes_ida_lanto

Det här är ett sponsrat inlägg från L´Oréal Paris – stolt sponsor av ELLE-galan 2017.

Annons