Inför Elle-galan 2016: Robert Rydbergs bästa galaminnen!

24 oktober, 2015

Emil Myrbäck, Frida Gustavsson & Robert Rydberg på Elle-galan 2013.

Han är en av Sveriges mest eftertraktade stylister och har rekord i antalet Elle-gala vinster. Vi fortsätter att peppa inför Elle-galan 2016 som närmar sig med stormsteg – idag intervjuar vi Robert Rydberg!

Redan 1999 vann Robert Rydberg priset som Årets stylist första gången. Samma sak har sen upprepats fyra gånger. Inte så konstigt då han är en av våra mest inspirerande och kreativa stylister. Förutom fantastiska modejobb i ELLE har han en storslagen kundlista och reser världen över för stora modehus räkning.

HÄR hittar du specialsajten för Elle-galan 2016 som går av stapeln i februari nästa år!

Du har vunnit priset som Årets stylist hela fem gånger(!) – vad har prisett betytt för dig som stylist?

– Framförallt har det betytt att jag nästan varje år tillsammans med mina assistenter och team får uppleva galan backstage medan vi klär på våra modeller. Vi har alltid jättekul och upplever galan från andra sidan genom en skärm. Den galan är också trevlig – något mindre dock.

Vilket är ditt starkaste ELLE-galan minne?

– Jag vakande upp dagen efter en gala och insåg att jag inte kunnat hålla masken dagen innan när jag inte vann priset. Jag var helt säker på att vinsten var min, var lite överförfriskad och kunde inte hålla masken så jag började gråta. Juryn fick höra hur fel dom hade gjort och mina vänner fick ta hand om mig.

Och vilket är det roligaste minnet?

– Första gången jag vann på galan var både den mest spännande stunden och den roligaste! På den tiden visste man inte i förväg om man skulle vinna eller inte, så man satt som på nålar när vinnaren skulle avslöjas. När ögonblicket kom och jag fick reda på att jag vann blev jag så glad! Jag tror det är den närmaste känslan jag kommer komma i mitt liv att vinna en Oscar.

Vem sticker ut extra mycket varje år och vågar sig på riktig galaklädsel?

– För mig är det ganska ointressant att hitta den som klär sig mest gala – det viktigaste är att hitta den som ser ut att ha roligast på festen så vi kan ha så roligt som möjligt tillsammans! Där finns det ett par starka kandidater som tar plats men dom tänker jag låta vara onämnda.

Elle-gala-nostalgi med Robert:

Roberts visning på Elle-galan 2014 >

Roberts visning på Elle-galan 2015 >

HÄR hittar du specialsajten för Elle-galan 2016 som går av stapeln i februari nästa år!