De nominerade till årets designer är...

10 december, 2010

Fredagen den 14 januari 2011 delar ELLE ut Sveriges viktigaste modepris på Grand Hôtel i Stockholm. Hela ELLE-galan kommer du att kunna se i efterhand på elle.se.

Pristagarna i åtta olika klasser utses av en jury (du ser den nedan). Dessutom delas det ut fyra priser till årets bäst klädda, två priser i samarbete med H&M och ett nyinstiftat pris i samarbete med L´Oréal.

Juryn som består av tio utvalda modepersonligheter har också utsett nominerade i två av klasserna: årets designer och årets accessoardesigner. I år väljer vi att endast offentliggöra dem här på elle.se.

Så: de nominerade till Årets designer 2011 är:

Ann-Sofie Back

Den tidigare trefalt belönade superbegåvningen visar att det går att kombinera utmanande ny­tänkande med total bärbarhet. Med underlinjen Back och den mer konceptuella Ann-Sofie Back Ateljé når Ann-Sofie brett med relativt smal design.

Ida Sjöstedt

Ida Sjöstedt sätter färg på Sverige – och spetsar, volanger och glitter. På den svenska modescenen är hon som en främmande, exotisk fågel och beundrarna blir allt fler. I år firar hon tioårsjubileum sedan första kollektionen och  couturesatsningen går som på räls.

Carin Rodebjer

Carin Rodebjer har två ELLE-statyetter på spiselkransen redan, men det hindrar henne inte från att göra allt starkare kollek­tioner säsong för säsong. Ledighet och bekvämlighet utan att tumma på kreativitet och design befäster Rodebjers position på den svenska modekartan.

Vinnaren utses på ELLE-galan den 14 januari.

Årets jury består av: Hermine Coyet Ohlén, chefredaktör ELLE, Cia Jansson, Creative Director ELLE, Sofia Rastbäck, Art Director ELLE, Maria Soxbo, redaktionschef ELLE, Mikael Jansson, fotograf, Susanne Ljung, journalist, Madeleine Levy, chefredaktör Bon, Erik Torstensson, AD och delägare Saturday London, Daniel Lindström, modechef Café, Agnes Braunerhielm, modejournalist Rodeo.