De nominerade till Årets designer är...

ALTEWAISAOME
17 december, 2012

Den 11 januari är det dags för ELLE-galan 2013, vår 16:e gala i ordningen. Till priset Årets designer nomineras ett antal modevarumärken, en av dem får komma upp på scen på Grand Hôtel och ta emot det prestigefyllda modepriset. De nominerade, med juryns* motiveringar nedanför är:

Malmöbaserade Randa och Natalia, årets nykomlingar på ELLE-galan 2012, går från klarhet till klarhet och levererar silhuettstarka plagg med många finesser. Detaljnivån är imponerande hög.

De tre systrarna fortsätter att ta stickningen till nya höjder. De kombinerar en kreativ och artistisk vision med avancerad teknik och hållbarhetstänk – ett vinnande koncept även utomlands.

Bäst i klassen när det gäller skräddad damkonfektion – nu ännu bättre med vässade linjer och höjd modegrad. Fräschör, passform, trend … Tre ord som sammanfattar Tiger.

Hon är skicklig, egensinnig som få och vågar alltid tro på sina idéer. Experimentlustan, nerven och de intressanta referenserna i Ateljé förs vidare och utvecklas i underlinjen Back – med samma trendstatus som resultat.

På ELLE-galan den 11 januari avslöjas vinnaren på scen – och här på elle.se!

* JURYN 2013:

ELLE-galans jury består av ordförande Hermine Coyet Ohlén (chefredaktör, ELLE Sverige), Cia Jansson (modechef och creative director ELLE Sverige), Daniel Lindström (modechef Café), Susanne Ljung (P1 Stil) samt Linda Leopold (Bon Magazine).