Mina galaminnen: Ann-Sofie Back

05 okt, 2015 
AvAxel Scholtze
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

För att ladda upp rejält inför ELLE-galan 2016 kommer vi i höst låta några av Sveriges största modeprofiler berätta om sina bästa galaminnen. Idag får vi svar från en solklar ELLE-favorit – och tillika trefaldig galavinnare: Ann-Sofie Back.

Ända sedan sent 90-tal har Ann-Sofie Back varit ett av svenskt modes största namn, redan 1997 vann hon priset som Årets nykomling på ELLE-galan. Som den erfarna veteran ligger hon fortfarande i framkant för det skandinaviska modet och forsätter säsong efter säsong att överträffa sig själv med förstklassig konceptuell design.

Du har vunnit pris på ELLE-galan tre gånger(!) – vad har priset betytt för dig och ditt varumärke?

– Det är jättetrevligt att känna sig bäst i ett år.

Vilket är ditt starkaste ELLE-gala minne?

– Starkaste var väl när jag vann årets nykomling och Henrik Halvarsson moonade i Blå Hallen, han vann årets fotograf. Tyckte han var tuffast i hela universum. Eller när jag vann sist och efteråt såg bilderna, fyfan vad fet jag var! Bantade i två år efter det. Chocken liksom. Jag brukar inte kolla spegeln så ofta så fattade knappt ens att det var jag. Som tröst bytte jag pokal med Frida Gustavsson och kan nu stoltsera med att jag var Årets modell 2013.

Annons

Och vilket är ditt roligaste minne från galan?

– Roligast är det alltid på Robert Rydbergs hotellrum på Grand Hôtel. Vi har som tradition att bada badkar med kläderna på. Sedan blir det ju alltid lite jobbigt att komma hem i blöta kläder så jag brukar ta bussen i hotellbadrocken.

Ditt bästa knep för att orka en lång galakväll?

– Drick mycket.

Ann_Sofie-Back-med-s_llskap

Ann-Sofie på ELLE-galan 2001 med märkets VD Jennie Rosén och designern Anders Haal.

Foto Mathias Nordgren

LÄS OCKSÅ: 

Mina galaminnen: Lisa Lindqwister

Besök vår ELLE-galasajt!

Annons