Menyn ELLE-galan 2011

10 januari, 2011

Varje år tillagar Grand Hôtel fantastisk mat till alla gäster. Till fördrinken är det kanapéer, efter själva galan dukas ett enormt buffébord upp – och när maten är slut byts maten ut mot lika många efterrätter. Här är årets meny:

KANAPÉER TILL DRINK

Saltbakad potatis med rökt färskost och caviar • Naturlig anklever med chilisyltade sultanrussin

Savolax med citronpudding och shisokrasse • Marinerad comté med tomatrelish

Oxfilébruschetta med currydip • Vegetariska samosas med gurkyoghurt

 

BUFFÉ

Smörkavlat kuvertbröd • Lättbakad röding med pomelo- och gurksallad

Lufttorkad ankbröst med bakad rödlök och gotlandstryffel

Hummercocktail med morot, citrongräs och avrugacaviar

Grillade kronärtskockor med ruccola och hyvlad parmesan

Sojastekt biff med koreansk kimchi och rostad lök

Misomarinerad lax med sallad på sobanudlar • Syltade grönsaker med smak av stjärnanis

Tartar på albacoretonfisk med sesamfrö och avocado

Sotad majskycklingfilé med quinoa och minishitakesvamp och spenat

Sashimi på pilgrimsmussla med yuzu, granatäpple och rökta mandlar

Skaldjursquiche med smak av chili och koriander

Hoisinglaserad oxbringa med äppelcoleslaw • Black bean- & garlicbakad torsk

Citron- och dragonrostade grönsaker • Grands ankkorv med rotfrukter och grov senapscrème

Friterad hälleflundra med chipotledip • Confiterad grissida med grillad pak soi

 

DESSERT

Hallon- och litchimousse med passionsfruktsgelé • Amaretti med havtornstryffel

Kryddig fruktsallad • Fruktdisplay med blandade frukter

Pinacolada cheecake med ananasglaze • Makadamie- och tryffelbakelse

 

DRYCKER

TAITTINGER BRUT RÉSERVE, artikelnr. 7422

J.P. CHENET Rosé, artikelnr. 7390109/01

J.P. CHENET Colombard-Chardonnay, artikelnr. 12103/01

J.P. CHENET Merlot, artikelnr. 7390209/01

Carlsberg Sort guld, artikelnr. 70238 Sort Guld 33cl flaska

Carlsberg Export, artikelnr. 1435, Export 33 cl flaska

Drinkar från Absolut: Cosmopolitan, Moscow Mule & Pears Passion Sour

Ramlösa