ANNONSSAMARBETE MED HYUNDAI
Ioniq 5 + Linnea Henriksson

Linnea Henriksson: Det är design för mig

För Linnea Henriksson är smart design viktigt, både när det kommer till kläder och fordon. Här förklarar hon varför – samtidigt som biltillverkaren Hyundai ger exempel på sina tankar kring design och presenterar den hajpade (och prisbelönta) elbilen IONIQ 5.
21 april, 2022
Linnea Henriksson: Det är design för mig
0:54

Efter reklamen: Linnea Henriksson: Det är design för mig

(0:54)

Slå på ljud

ELLE-profilen Linnea Henriksson har alltid varit intresserad av mode och stil. Inte minst för att man med hjälp av visuella detaljer kan förstärka sin personlighet och visa vem man är.

– Kan man aktivera ett sinne till för att presentera vem man är tycker jag att man ska göra det. Folk kan se dig på gatan och förstå vad du tänker och tycker bara av vad du har på dig. Jag tycker att det är så intressant, säger Linnea Henriksson.

Ett exempel på uttryckssätt som säger en hel del om dig är valet av design. Väljer du funktion framför utseende, och dras du mer till det som är retro än nutida – eller tvärtom?

Bra design är smart

För Linnea är smart design något som faller henne extra mycket i smaken – oavsett om det handlar om klädesplagg, inredningsdetaljer eller bilar.

– Jag blir alltid lite extra förälskad i saker som känns smarta. Det kan vara allt från en snygg jacka med smidiga fickor till en bil där man förstår att den som har utvecklat den har tänkt till. Bra design är smart.

Ioniq 5 – vinnare av prestigefyllt designpris

Några som verkligen värnar om smart design är Hyundai. Nyligen lanserade dem bilmodellen IONIQ 5, som enklast beskrivs som en hajpad elbil där dåtid möter nutid. Bilen är nämligen inspirerad av företagets första produktionsbil Hyundai Pony.

– En ny mobilitetsupplevelse för nästa generation – det var uppdraget vi hade från första dagen vi påbörjade projektet, att se bortom horisonten men stanna vid grundvärdet för Hyundai, säger SangYup Lee, Senior Vice President och Head of Hyundai Global Design Center och fortsätter:

– IONIQ 5 är den nya definitionen av tidlöshet, vilket skänker en röd tråd som länkar vår historia med framtiden.

Och mottagandet av bilen har varit positivt! Nyligen vann IONIQ 5 tre priser på World Car Awards under New York International Auto Show, närmare bestämt World Car of the Year, World Electric Vehicle of the Year och World Car Design of the Year – där det sistnämnda är ett prestigefyllt designpris i bilbranschen.

4 saker som utmärker designen hos Ioniq 5

Retro möter framtid

IONIQ 5 är som sagt inspirerad av den ikoniska bilmodellen Hyundai Pony, som började tillverkas 1975 och var Hyundais första massproducerade bil. Ett exempel på hur IONIQ 5 kombinerar dåtid med nutid är genom den unika exteriördesignen kombinerad med elbilsunik teknik som helt plant golv och en 3 000 millimeter lång hjulbas som möjliggör en nästan vardagsrumslik interiör.

Unik pixelljus både fram och bak

WWW.WEIGL.BIZ

På tal om det exteriöra – Hyundais designers har integrerat banbrytande Parametric Pixel-lampor både fram och bak på bilen, samt vid laddningsdörren. De små pixelliknande klustren skapar en tydlig ljussignatur som är både unik, snygg och futuristiskt.

Miljövänliga och hållbara material

Många av bilens invändiga detaljer, så som säten, takfönster, dörrklädsel, golv och armstöd, är skapade med miljövänliga och hållbart framställda material som återvunna PET-flaskor, växtbaserat (bio PET) garn och naturligt ullgarn med växtbaserade extrakt.

Mer plats och ökad rörelsefrihet

Sist men inte minst: IONIQ 5 är utrustad med elektriskt kontrollerade premiumstolar som med sitt utfällbara benstöd skapar en optimal sittposition och skänker en känsla av tyngdlöshet för passageraren. Den rörliga mittkonsolen tillsammans med en elstyrd bakre sätesrad och det plana golvet bjuder in till en loungekänsla och maximalt med rörelsefrihet, oavsett om du sitter i fram- eller baksätet på bilen.

Bilden på Linnea Henriksson är tagen av Mira Wickman