Kulturministern Amanda Lind stylad av Elsa Billgren på ELLE-galan 2020

18 jan, 2020 
Amanda-Lind-Elsa-Billgren
Kulturminister Amanda Lind bar en svart vintageklänning på årets ELLE-gala. På röda mattan berättade hon att det var ELLE:s bloggare Elsa Billgren som låg bakom stylingen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

VIDEO: AMANDA LIND OM SIN OUTFIT

Sveriges kulturminister Amanda Lind gästade ELLE-galan under fredagen, där klädkoden var hållbart. På röda mattan berättade hon om sin look för kvällen, där ELLE:s bloggare Elsa Billgren haft ett finger med i spelet.

– Jag har fått hjälp med min styling av Elsa Billgren och hon är ju vintage-expert. Klänningen är second hand från Marc by Marc Jacobs. Min väska är också second hand. Jag har försökt låna och återvinna de övriga sakerna jag har, sa hon i ELLE:s livesändning.

”Man kan alltid bli bättre”

I intervjun pratade hon också om hållbarhet och vikten av att bli bättre på det.

Annons

– Man kan ju kombinera mode som ett sätt att uttrycka sig men det måste också vara hållbart. Kläder är något vi alla har en relation till. Det finns ju en enorm potential för modebranschen, specifikt i Sverige. Vi är duktiga på det här. Men man kan alltid bli bättre.

Hon sa också att hon såg fram emot att få fira kvällen med alla kreatörer.

– Det här är en fantastisk fest för mode och designers i Sverige. Sen är jag såklart extra glad över hållbarhetstemat. Jag ser också fram emot hur folk har tolkat det och vad alla har på sig.

Foto: David Thunander/Frank Nordgren

LÄS MER:

Glada Hudik-teaterns modevisning med Frida Jonsvens på ELLE-galan 2020

Här är alla höjdpunkter från ELLE-galan 2020

Här är alla fest- och mingelbilder från ELLE-galan 2020

Annons