PROGRAMLEDARNAS H&M-KLÄNNINGAR

11 jan, 2013 
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

3 x snyggt från H&M

Designern Camilla Lindqvist från H&M vann den årliga interna tävlingen om att designa programledarnas galaklänningar. Josephine, Caroline och Malin kom ut i varsin svart klänning, se de vackra skapelserna nedan.

Vilken utgångspunkt hade du för klänningarna?

– Jag ville göra en modern och trendig tolkning av en galaklänning. Långklänningar – och galaoutfits speciellt – kan bli en aning för seriösa. Jag ville att min design skulle passa en stark och sexig kvinna 2013. Att få henne att känna sig vacker, bekväm, självständig och unik.

Var har du hittat inspiration?

– Mitt formspråk och min design är edgy och minimalistiska men alltid feminina. För mig betyder celebration glamour, glitter, fyrverkerier och en stjärnklar natthimmel. Där började min inspiration. Någonstans dök bilder av glamourserier från 1980-talet upp, med cut-outs och draperingar på gränsen till överdrivet. Hur kan jag få något så väntat som rhinestones och glittrande stenar på en gala att se uppdaterat och nytt ut? Jag ville ha en kontrast mellan nytt och gammalt.

ROPA HEM EN KLÄNNING!

De tre galaklänningarna auktioneras ut på Tradera och här på elle.se med start måndag den 14 januari 2013. Pengarna skänks till UNICEF och både H&M och ELLE matchar buden. Här hittar du auktionen från och med kl 12.00 – lycka till med budgivningen!

Caroline Winberg. Josephine Bornebusch och Malin Persson. Foto Jonas Walla.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons