"Kan vi hjälpa en kvinna att få självförtroende och hitta sin stil, då har vi lyckats med Säker stil"

17 jan, 2017 
AvSophia Genitz
Årets influencer röstades fram av ELLEs läsare och vinnare blev Emilia de Poret och Ebba Kleberg von Sydow för sin bok, podd och instagramkonto Säker stil. Vi träffade duon innan galan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Motiveringen lyder:

Med ovärderliga tips och initierade råd från modevärldens innersta guidar de oss till den perfekta garderoben. Bok, podd eller Instagram … Oavsett kanal inspirerar bloggduon sina följare att hitta sin egen stil, som är både hållbar och håller i längden.

Grattis! Hur glada är ni? 

– På en skala 1 – 10? 12! Vi gjorde en segerdans men blev också lite rörda, i ärlighets namn. Priset är, för oss, ett kvitto på alla de hundratals timmar vi lagt ner på Säker stil-projektet det senaste året. Och att det är ett pris där vinnaren röstas fram värmer förstås extra mycket. Att vinna priset 2017 känns också superkul, eftersom vi har så mycket planer för det här året, i september kommer ju vår uppföljare till ”Säker stil”.

 Vad vill ni säga till dem som röstat fram er?

– Vi är så oerhört tacksamma och glada över att det vi gör inspirerar så många! För kan vi hjälpa en enda kvinna att bli sitt bästa jag, att få bättre självförtroende och att hitta SIN stil, då har vi lyckats med Säker stil! Hela vår idé är ju att vi vill stärka kvinnor, få dem att känna sig snygga och trygga och att släppa sin garderobsångest.

Blir det blir det stort tårtkalas nu som ni utlovat på er podcast?

Annons

– Haha, yes, vi måste självklart hålla vårt löfte! Vi har tårtkalasmöte på tisdag för att planera var, när och hur.

När kom ni på att ni är ett par i stil?

– Vi möttes som mammalediga 2011 då vi fick varsin dotter. På en barnvagnspromenad föddes idén till Säker stil, att göra något för att hjälpa, inspirera och peppa alla som känner sig osäkra, rådvilla och längtar efter tips och inspiration, baserat på vardagen. Det handlar om att förenkla, att spara tid och att lära sig att shoppa smartare. Sedan var vi väldigt överens om att, det där med att ”stil är något man har eller inte”, det är en myt vi måste vi ta död på! Alla kan lära sig att bli bättre på stil och mode, då blir det också mycket roligare att öppna garderoben på morgonen.

Ni gör bland annat ”Säker stil”-podden, hur gör man mode intressant i pratformat?

– Vi får ofta frågan om hur vi kommer på saker att prata om varje torsdag. Det är härligt nog aldrig ett problem, eftersom mode och stil är fundamentet i podden men vi pratar också om livet, karriär, planer och drömmar, eftersom mode är en del av livet och vardagen känns det naturligt.

Annons

Vilka är era bästa tips för säker stil på en stor fest som ELLE galan?

– Satsa på en grym manikyr! Och se till att ha skor som du kan ha roligt i HELA kvällen…

 Ni har varit på galan tidigare, vilka är era roligaste minnen?

– Vi har båda så många roliga minnen, Emilia var exempelvis med och gick på scenen när Robert Rydberg gjorde en riktig power-visning på tema volym. Hon bar en en och en halv meter bred klänning designad av en Beckmanselev och hade tio kilo pärlor runt halsen.

Slutligen, vad blir det för tårta på Säker stils tårtkalas? 

– Rosa marsipantårta måste det bara bli! Hela segerfesten ska gå helt i rosa! De som lyssnar på podden vet att vi har lätt att spinna loss på sådant här, så det kan bli lite hur som helst…

20170113_ellegalan_6w9a4199-kopia

Foto Studio Emma Svensson

Annons