INTERVJU NOMINERAD DESIGNER: HOUSE OF DAGMAR

05 dec, 2013 
AvLisa Arnell
Annons
Systrarna Dagmar

House of Dagmar är en av de tre märken som är nominerade till Årets designer på ELLE-galan 2014.  Vi ställde några frågor till Kristina Tjäder (chefsdesigner) som driver märket tillsammans med sina två systrar Karin Söderlind och Sofia Wallenstam.

av KATARINA MUHR foto KRISTIAN LÖVEBORG

Den obligatoriska sportfrågan först – hur känns det att vara nominerad till Årets designer?

– Det känns fantastiskt. Otroligt roligt!

Varför borde Dagmar vinna tycker du?

– Jag tycker att er nominering var otroligt fint skriven. Det är lite det vi kämpar för; att försöka behålla vår stil och inte titta så mycket på vad alla andra gör utan titta mer inåt, mot oss själva och vad vi vill ha för uttryck.

Annons

Vad skulle det betyda för er att vinna?

– Det skulle betyda jättemycket. Vi skulle få ett större nedslag i Sverige och ännu mer acceptans. Jag tror att ELLE-priset betyder jättemycket för den svenska marknaden och folks inställning till kläderna och märket generellt. ELLE-galautnämningen är det mest prestigefyllda priset man kan få, så för oss skulle det betyda otroligt mycket.

Vad skiljer era plagg från andra i garderoben?

– Vi försöker att inte göra konstiga plagg, utan användbara plagg. Det är en stor konst att kunna göra plagg som håller länge och känns uppdaterade lika länge. Sen försöker vi utveckla egna tekniker, framförallt inom det stickade och vi söker hela tiden efter nya vägar, former och sticksätt. Men det är verkligen vårt motto att kunderna ska kunna bära våra kläder – att de inte bara ska vara för en catwalk.

Hur skulle du beskriva House of Dagmar med några ord?

Annons

– Vi försöker sammansätta det på ett sätt som vi själva kallar ”unconventional sofisticated”. Det betyder att vi tar klassiska kläder och gör dem på ett annat sätt.

Vad gör ni om ni vinner?

– Då får vi fira med hela vårt underbara team. Det är ju inte bara vi tre utan det är hela förtaget som är med och bygger det här.

Övriga nominerade är Altewaisaome och Whyred. Vinnare utses på ELLE-galan den 17 januari 2014.

Systrarna Dagmar
house of dagmar ss14

Dagmar vår/sommar 2014.

Annons