Galavisning: Fint från Liselotte Watkins

14 januari, 2012

Lyckorusiga vinnarvisningar och makalös modeinspiration från två av Sveriges främsta stylister, det fick gästerna på ELLE-galan se igår. Acne, Altewai.Saome och Ralph Lauren stod bakom varsin vinnarvisning och Robert Rydberg och Liselotte Watkins hade stylat varsin trendvisning.

Liselotte Watkins är en världskänd modeillustratör som fångar de mest subtila personlighetsdrag och stilstyrka med sin känsliga penna. De sista åren har hon även gett sina kvinnor tredimensionell form; konstnärssjälar med kompromisslös modekärlek, lika charmanta som eleganta. Moderna musor med starka personligheter.

– Kvällens musa är en desillusionerad hemmafru med glamorösa ambitioner och inslag av Italien och Rivieran, kommenterar Liselotte Watkins kvällens visning.

För makeupen ansvarade Anya De Tobon/Link Details för L’Oréal Paris. Assistent: Agnes Schultz. Bakom modellernas hår stod årets hårstylist Ali Pirzadeh/Link Details för Sunsilk.

– Det ska se ut som en excentrisk italienska som dricker rödvin och bor på Rivieran, säger Ali Pirzadeh.

Håret är kreppat, tuperat och borstat och sedan upprullat i nacken till en fejkpage. Referenser är den italienska skådespelerskan Sophia Loren och frisyrer från början av sextiotalet, en kvinnlig och väldigt damig frisyr men här med lite mer volym och mindre korrekt.

– Det är nästan som att modellerna sovit på håret, det är lite rufsigt med hårpartier som bryts upp ur den solida och kompakta formen, avslutar Ali.

Makeupartist Anya de Tobon spann vidare på Liselottes tema av den rika hemmafrun som piffat sig tidigt på dagen, och vi sedan möter henne framåt kvällen i mer dekadent version. En hård skarp eyeliner “som blir till en modern och rockig look, en fusion av 50- och 90-tal”.

av CHARLOTTE WEHTJE, LISA ARNELL, ERIKA VALLIN foto MATHIAS NORDGREN

Klänning: Liselotte Watkins. Väska: Valextra.

Skor: Rodebjer. Accessories: Vintage.

Kavaj: Liselotte Watkins. Top: Jil Sander. Kjol: Liselotte Watkins.

Skor: Jil Sander. Örhängen: Vintage.

Klänning: Liselotte Watkins. Väska: Valextra

Skor: Jil Sander. Accessoarer: Vintage.

Top: Omgjord vintage. Kjol: Jil Sander. Skor: Rodebjer.

Väska och örhängen: Vintage.

Top: Vintage. Brosch: Dior. Kjol och skor: Jil Sander.

Blus: Liselotte Watkins. Kjol: Versace for H&M.

Clutch: H&M. Skor: Rodebjer. Accessories: Vintage.

Blus och kjol: Liselotte Watkins. Kavaj: H&M. Clutch: Valextra. Skor: Rodebjer.

Blus: Liselotte Watkins. Byxor: Jil Sander. Skor: Versace for H&M.

Alla kläder: Liselotte Watkins. Skor: Rodebjer. Accessories: Vintage.

Klänning och skor: Jil Sander. Clutch: Valextra. Accessories: Vintage.