Galavisning: Stylisten Robert Rydberg

20 jan, 2016 
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Under ELLE-galans prisutdelning fick vi även se fyra visningar, två inspirationsvisningar av stylisterna Lisa Lindqwister och Robert Rydberg samt visningar från vinnaren av Årets designer och Årets nykomling. Se hela Robert Rydbergs visning här.

Vi bad Robert berätta om sin inspiration till visningen, sina bästa tips för att lyckas som stylist och när man ska styla sig själv. Hela visningen kan du se längst ner.

Vad har du inspirerats av till den här visningen? 

– Visningsinspirationen kommer från början från en gammal Versace-visning från 80-talet, när de spelade George Michael och alla supermodellerna på den tiden sjöng med, eller snarare mimade med till musiken. Nu har vi gjort en tolkning på det. Stylingidéen kommer ifrån att vi stod här förra året och det var så mycket kläder och mode så tänke vi ”gud varför inte skicka ut alla i morgonrockarna från hotellet”. Tolkning kan man säga är att man är på hotellet och ska på en gala men har glömt kläderna, därför tar man vad man haver. Lite kläder, lite handdukar och lite morgonrockar. En lek fulltokling på det.

Annons

Soundtrack till visningen? 

– Soundtracket är en artist som heter Anikid som har spelat in sin version av låten och vi försöker väl någonstans göra något storts kvinnligt statement i form av att man är fri och man  är lekfull även om låten handlar om frigörelse sexuellt, kan den även handla om andra saker.

Vem är vårens modeikon? 

– Gud, det vet jag inte. Gud så svårt. Nä det är för svårt. Det kan jag nog inte svara på.

Hur fixar man looken? Enkla stylingstips. 

– (Ojoj, jag hatar sånt.) Jag tycker att en look överhuvudtaget är att man ska vara medveten om sina för och nackdelar. Är man en person som bäst klär i tighta byxor tillexempel, så ska man ha tighta byxor. Även om trenden är vida byxor. Tänk på vem du själv är och inte totalt applicera den trend som är rådande på sig själv-

Ditt bästa råd på hur man lyckas som sylist? 

– Samarbeta. Långtgående samarbete med människor tror jag på! Sen att man självklart älskar att vara kreativ och inte är rädd för att ta i.

Annons