Galavisning: Stylisten Lisa Lindqwister

20 jan, 2016 
AvLisa Arnell
Annons

Under ELLE-galans prisutdelning fick vi även se fyra visningar, två inspirationsvisningar av stylisterna Lisa Lindqwister och Robert Rydberg samt visningar från vinnaren av Årets designer (Ida Sjöstedt) och Årets nykomling (Lamija). Se hela Lisa Linsqwisters visning här.

Vi bad Lisa berätta om sin inspiration till visningen, sina bästa tipsoch vem som är vårens modeikon. Hela visningen kan du se längst ner.

Vad är sin inspiration till den här visningen? 

– Vi har inspirerats av 90-talet, att det är härligt och lite skönt humoristiskt. Kurt Cobain, Courtney Love, Kate Moss, Amber Valetta, ett festligt 90-tal. Partyprinsessor på festival! Det tyckte vi passade bra på årets ELLE-gala.

Soundtrack till visningen? 

– Nicole Sabouné är en ny fantastisk artist som har en otroligt härlig röst. Hon känns lite ny och cool, lite blandning mellan goth och grunge. Vi fick höra hennes låt och tyckte att det var helt fantastiskt. Kul när man blandar lite gammal inspiration med lite nytt, vilket passade ikväll. Denna visningen har också stått lite för att man tar fram roliga personligheter och Nicole är verkligen en personlighet med ett eget sound som berör.

Annons

Vem är vårens modeikon? 

– För mig så tycker jag att det är personer som Amber Vallette, Kate Moss, Kurt Cobain – olika 90-talsstjärnor. När jag började som stylist var Amber och Kate modeller och det är så kul att ta tillbaka det, för mig är de både vårens inspiration och ikoner.

Hur fixar man vårlooken? 

– Man tar en underklänning, ett par små 90-talssandaletter, över det så tar man en päls, en skinnpaj eller en arméjacka – där har man looken.

Ditt bästa råd på hur man lyckas som sylist? 

– Var lyhörd och alltid öppen. Stäng aldrig dörren. Jag tror man måste vara open minded och flexibel. Vara beredd på att det går snabbt och att allt byts ut. Att ha rätt fingertoppskänsla är superviktigt!

Annons