Förra årets vinnare: Mike Lundgren

02 januari, 2009


Ingen början av det nya året utan en sammanfattning av det gamla. I stundande ELLE-galatider ringde vi upp några av förra årets vinnare för att se hur 2008 artade sig – och passade på att fråga vilka de tycker är värdigaste vinnarkandidaterna i år. Årets hårstylist/makeupartist 2008: Mike Lundgren

elle2

Hur har vinnaråret varit?

 – Åh det har varit jättetrevligt! Jag har jobbat mycket och rest mycket. Det har varit väldigt kul och inspirerande. Jag har fått massor av positiva reaktioner från omgivningen, särskilt i början. Det var också många som tyckte det var roligt med det nya upplägget på ELLE-galan med tv-intervjuer, där man kan få veta mer om hur vi arbetar och så.

Vad var det roligaste med att vinna?

– Att få uppskattning från folk som man själv respekterar. Jag har ju redan fått priset en gång för längesen när ELLE-galan var precis ny, så det känns extra roligt att få det igen efter så många år. Det blir som en nytänding.

Vem tycker du ska vinna nästa år?

– Kajsa Svanberg är jätteduktig. Hon har varit nominerad till priset i så många år men aldrig fått det – hon förtjänar det verkligen. Eller Fredrik Stambro. Han har precis flyttat till New York och det är roligt att han tar det steget, att flytta är ofta utvecklande för kreativiteten.

Av: Olivia Krantz