Förra årets vinnare: Jonny Johansson/Acne

19 dec, 2008 
Av
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons


Ingen början av det nya året utan en sammanfattning av det gamla. I stundande ELLE-galatider ringde vi upp några av förra årets vinnare för att se hur 2008 artade sig – och passade på att fråga vilka de tycker är värdigaste vinnarkandidaterna i år. Idag: Årets designer 2007: Jonny Johansson/Acne

jonny_acne

Hur har vinnaråret varit?

– Det har varit ett helt underbart år, vi har haft internationell framgång och det känns som att priset gav oss en skön kick ut i världen och en bra start på året. Min mamma är jättestolt vilket är viktigt för mig. Eftersom jag inte har någon modeutbildning så känns det också som ett betyg på att man har gjort någonting bra.

Har det påverkat ditt sätt att arbeta?

– Det som händer när man blir uppmärksammad sådär är att man vill göra saker ännu bättre. Men jag tycker att vi gör något bättre, tar microsteg, varje säsong. Man har ju alltid förväntningar på att man ska förbättra sig.

Vem tycker du ska vinna Årets designer i år?

– Sandra Backlund. Hon är en intressant formgivare och designer och det hon gör är personligt och starkt. Hon jobbar mycket med knitwear och jag tycker det är djärvt att ge sig in i ett sådant traditionellt hemslöjdsområde och göra något nytt och intressant av det.


Av: Olivia Krantz

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons