Förra årets vinnare: Andreas Sjödin

09 jan, 2009 
Av
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons


Ingen början av det nya året utan en sammanfattning av det gamla. I stundande ELLE-galatider ringde vi upp några av förra årets vinnare för att se hur 2008 artade sig – och passade på att fråga vilka de tycker är värdigaste vinnarkandidaterna i år. Årets fotograf 2008: Andreas Sjödin

andreas

Hur har vinnaråret varit?

– Ur jobbsynpunkt har det varit ett jättebra år. Och så har jag fått en bebis! Ett bra år helt enkelt. Men det är ju inte så att man vaknar upp efter ELLE-galan och så är allt förändrat.

Vad var det roligaste med att vinna?

– Att man får utmärkelsen. När man lägger ner så mycket tid och själ på att göra något så gör man det ju inte för att få ett pris – utan priset blir en bonus.

Vem tycker du ska vinna priset i år?

– Jag är ganska dåligt uppdaterad på nyetablerade svenska fotografer tyvärr. Internationellt sett finns det många som är en på en hög nivå. Men om jag skulle säga någon här hemma så gissar jag på att någon som inte fått priset tidigare får det. Det finns så många duktiga fotografer som gör fina bilder här och där.

Av: Olivia Krantz

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons