Mina galaminnen: Lisa Lindqwister

02 oktober, 2015

Många är vi som har fina, galna, festliga (eller censurerade!) minnen från galafesterna genom åren. Vi har bett några ELLE-vänner berätta om sina bästa minnen. I dag pratar vi med en av Sveriges största stylister och vår egen moderedaktör Lisa Lindqwister.

I snart trettio år har Lisa Lindqwister skämt bort oss med fantastiska modebilder i ELLE. Några av de mest ikoniska modebilderna från magasinet har hennes signatur. Än idag fortsätter hon att inspirera oss med sin styling och jobbar utöver svenska ELLE med flera stora nationella och internationella varumärken.

Du vann priset som Årets stylist 2012, vad har priset betytt för dig som stylist?

– Det är alltid roligt att få ett pris och erkännande från branschen. Men vad det har betytt eller inte betytt för min karriär är svårt att säga, det är alltid de senaste jobben man blir bedömd på. Men det är kul att bli uppmärksammad för det jobb man gör.

Vilket är ditt starkaste ELLE-galaminne?

– Senaste ELLE-galan när hela dansgolvet gungade och alla rycktes med i ett härligt dansflow. Det var jättekul att få göra öppningsvisningen med alla blommar och dess samarbete med artisten Vanessa Falk, allting flöt på så bra och hela galan var en av de roligaste någonsin. Alla var så övertaggad och exalterad, hela galan slutat i eufori.

Och ditt roligaste galaminne?

– Det är alltid roligt att få vara med att planera och jobba med hela galan. Och efteråt blir det är så skön urladdning.

Vad är ditt bäst stylingtips inför en stor galakväll?

 – När det är gala är det bara att ösa på! Passa på att kasta på dig dina högsta klackar och våga klä upp dig.

Lisa med ELLE-galan 2012 tillsammans med sambon Eric Josjö och systern Sussie Lidbeck.

Foto Mathias Nordgren