ELLE-profilernas looks på ELLE-galan 2023

22 apr, 2023 
AvSara Ericsson
Maja Nilsson Lindelöf, Elsa Billgren, Sofia Wood och Keyyo på ELLE-galan 2023
Skimrande kreationer, vintage och maxat med återbruk! Se ELLE-profilernas magiska outfits från ELLE-galan 2023.
Annons
ELLE-galan: tillbakablick till modevisningarBrand logo
ELLE-galan: tillbakablick till modevisningar

Äntligen gick startskottet för ELLE-galan 2023, årets största och allra festligaste fest på Grand Hôtel i Stockholm. Och för sjätte året i rad var ELLE-profilen Kakan Hermansson konferencier, i år tillsammans med Amie Bramme Sey. Årets främsta modeaktörer prisades på galan, i år under temat modebranschens nya dimensioner med fokus på både nya talanger och redan etablerade stjärnor.

ELLE-profilerna var självklart på plats och samlades för ett lyxigt förmingel i Grand Hôtels Flaggsviten innan det var dags för den maxade röda mattan som i år var placerad utomhus i strålande sol.

Annons

Det bar ELLE-profilerna på ELLE-galan 2023

Bland våra profiler såg vi tydliga trender: vintage, långa släp och maxad återanvändning. Nedan har vi listat alla looks signerade våra ELLE-profiler – se de magiska kreationerna här.

MAJA NILSSON LINDELÖF PÅ ELLE-GALAN 2023

Maja Nilsson Lindelöf ELLE-galan 2023

– Till årets gala valde jag en minimalistisk och modern klänning från Acne Studios. Jag kände för lugna och mer jordnära toner i år och kom över den här klänningen av en slump och kände att den passade perfekt till årets festligaste kväll. Förra året bar jag mycket färg och i år blev det tvärtom, berättar Maja.

Annons

Looken matchade hon med ett par genomskinliga klackar från Bottega Veneta, väska från Miu Miu och stora glittriga örhängen.

Kristina Keyyo Petrushina på ELLE-galan 2023

Kristina Keyyo Petrushina på ELLE-galan 2023

– Inför årets gala har jag haft det stora nöjet att jobba tillsammans med stylisten Sara Biderman och designern Ida Lanto. På galan ville jag känna mig djärv, cool men samtidigt klassik och elegant. Förhoppningsvis som en ny dimension av mig själv. Målet var att se ut som en modern version av den röda dans-emojin, berättar Keyyo.

Mini Anden och tove Norström på ELLE-galan 2023

Mini Anden och Tove Norström på ELLE-galan 2023

Mini Anden och Tove Norström tillsammans på ELLE-galan 2023. Mini bar en kostym från Another Tomorrow.

Annons

– Märkets skapare Vanessa Barboni tror på total transparens och har därför försett varje plagg med en QR-kod som du kan scanna med telefonen. På det här sättet kan du se plaggets alla detaljer och dess resa från början till slut. berättar Mini. Klackarna kommer från Cult of Coquette.

Tove bar en champagnefärgad kostym och väska från Malene Birger.

– Jag tycker att märket i sig representerar årets tema så oerhört väl. Silhuett, kvalitet och modegrad har hittat just nya dimensioner och jag är så glad och stolt över att få bära det ikväll.

Sandra Beijer på ELLE-galan 2023

Sandra Beijer ELLE-galan 2023

Sandra bar en look som gick i silver och rött i klänning från Self Portrai och klackar från Other Stories. Kvällen till ära bar Sandra totalt 32 stycken rosetter – två i klänningen och resten i håret.

Annons

– Kan det bli för många? Nej jag tror inte det, säger Sandra. Klänningen matchas med silverklackar och skira handskar.

Elsa Billgren och Sofia Wood på ELLE-galan 2023

Elsa Billgren och Sofia Wood på ELLE-galan 2023

Elsa Billgren och Sofia Wood tillsammans på ELLE-galan 2023.

– Jag bär en vintageklänning från sent 1950-tal skapad av Ateljé Sa-Lu som jag fyndat på Emmanus för 129 kronor, berättar Elsa. Diamanter fån Ole Lynggaard och en vintage clutch med pärlor som matchas med sammetsklackar från Chloé.

Sofia Wood bar en vintagekavaj, kjol från Marlene Birger, väska från Saint Laurent och klackar Jade Cropper.

Annons

Sofi Fahrman på ELLE-galan 2023

Filip Engelbert och Sofi Fahrman på ELLE-galan 2023

Sofi Fahrman tillsammans med sin man Filip Engelbert på ELLE-galan 2023. Sofi bar en lång klänning från Bottega Vaneta, klackar Saint Laurent och smycken från Engelbert.

Emilia de Poret på ELLE-galan 2023

Emilia de Poret på ELLE-galan 2023

ELLE-profilen Emilia de Poret bar en specialbeställd klänning från Selam Fessahaye. En svart och blåmönstrad kavajklänning i sidenjaquard med släp.

Annons

– Jag älskar mina kavajer, som jag bär till vardags och drömt om att bära kavajen i nya dimensioner. På ELLE-galan 2023 hände det – kavajlooken i galatappning.

Brita Zackari på ELLE-galan 2023

Brita Zackari på ELLE-galan 2023

Brita Zackari bar en look skapad Jade Cropper som förra året vann HM & ELLEs nykomlingsstipendium.

Kakan Hermansson på ELLE-galan 2023

Kakan Hermansson och Amie Bramme Sey på ELLE-galan 2023

För sjätte året i rad ledde Kakan Hermansson galan, i år tillsammans med Amie Bramme Sey. På röda mattan gjorde Kakan entré i en svart look från H&M:s hypade samarbete med Mugler.

Annons

Linnea Henriksson på ELLE-galan 2023

Linnea Henriksson ELLE-galan 2023

Linnea Henriksson bar en tredelad kostym med tydlig 70-tals siluett.

– Looken ger min kropp nya dimensioner och kräver mer plats i ett rum med breda axlar och utsvängda byxor. En kvinnlig power suit med ett tyg som dessutom känns som en hel galax. Kvinnligt, kraftfullt och kontrollerat kaos. Jag tycker det är viktigt att lyfta att vi kan nå nya dimensioner genom att återanvända, men våga göra om och använda på nytt sätt, berättar Linnea.

Thérèse Hellström på ELLE-galan 2023

Thérèse Hellström ELLE-galan 2023

Thérèse Hellström bar en rosa klänning från Jennifer Blom, skor och väska Jimmy Choo och smycken från Edblad.

Annons

– Klänningen är en unik runway-piece från svenska Jennifer Blom helt i siden. De har lite avant garde-känsla i sig vilket kan kopplas till modebranschens nya dimensioner som tema, säger Thérèse.

Frida Fahrman och Emma Unckel på ELLE-galan 2023

Frida Fahrman och Emma Unckel på ELLE-galan 2023

Duon bakom podcasten Beauty & Bubblor Frida Fahrman och Emma Unckel på ELLE-galan 2023.

Frida bar en klänning från Self-Portrait, klackar Prada och smycken Emma Engelbert.

– Min dimension är väl att vara jag, att bara använda det som är mitt och som jag verkligen är helt bekväm i fullt ut.

Annons

Emma Unckel klädde upp i en remake av Stylein-klänningen hon bar på ELLE-galan 2022.

– Jag gör en remake på förra årets klänning som syddes upp custom made av Stylein. I år använde vi samma svarta fodral men adderade ett transparent meshtyg över fodralet.

Emma bar handskar med rosetter från Handsome gloves, glittrande skor med strass Amina Muaddi och en paljettströdd väska från Saint Laurent.

Klara Doktorow på ELLE-galan 2023

Klara Doktorow på ELLE-galan 2023

Klara Doktorow bar en havrefärgad kavajklänning och väska från Anine Bing. Klackar Saint Laurent och smycken från Emma Engelbert.

Annons

– Klänningen är en kavaj som också är en klänning med snitt från tidigt 90-tal. Jag bär även örhängena som jag gifte mig i. Jag har tänkt att jag ska kunna bära allt jag har på mig på galan i olika kombinationer tusen gånger om vilket känns hållbart, berättar Klara.

Jimmy Guo och Frida Lund på ELLE-galan 2023

JIMMY GUO OCH FRIDA LUND PÅ ELLE-GALAN 2023

Jimmy Guo och Frida Lund tillsammans på ELLE-galan 2023. Jimmy bar en kavaj i sammet med broderade fjärilar i olika neonfärger som han berättar att han fyndat på en marknad.

Lustigt nog känns det nytt att välja något gammalt. ELLE-galan är verkligen en kväll där jag tycker man ska våga bära något annat än klassisk smoking eller kostym. Herrmodet har utvecklats så mycket på sistone och det ska vi vara glada för, säger Jimmy.

Annons

Frida Lund bar en klänning designad av Alexandra Andersson, klackar Other Stories, smycken By Jolima och väska från Lì Per Lei.

Flora Wiström på ELLE-galan 2023

Flora Wiström på ELLE-galan 2023

Flora Wiström bar en klänning som designats av Pardis Payandehrad vid Pardis ateljé.

– Klänningen är skapad av slipsar som designern tillika min vän Pardis samlat på sig på en marknad i Rom. En tunn silkig klänning i olika paisleymönster, berättar Flora.

Henrietta Fromholtz, Felicia Masalla och Michelle Jeng på ELLE-galan 2023

HENRIETTA FROMHOLTZ, FELICIA MASALLA OCH MICHELLE JENG PÅ ELLE-GALAN 2023

ELLE-profilerna Henrietta Fromholtz, Felicia Masalla och Michelle Jeng gjorde entré tillsammans på röda mattan!

Annons

Henrietta bar en vit klänning från Adoore och en väska som skapats av återvunnet garn från Le per Lei. Örhängena berättar Henrietta att hon hittat i mormors låda och hon bar även Bottega Vaneta och LWL Jewelry.

Felicia bar ett tvådelat set från Karolina Pettersson. Michelle bar en klänning designad av Zamina Scillasdotter och väska Susan Szatmary.

Janice Kavander på ELLE-galan 2023

JANICE KAVANDER OCH MARVIN ASANTE PÅ ELLE-GALAN 2023

Janice Kavander tillsammans med maken Marvin Asante på röda mattan. Janice bar en custom made look skapad av Zamina Scillasdotter. Skor från Bankens, smycken Iameleni och väska från Acne studios.

Caroline Winberg på ELLE-galan 2023

Daniel Lindström och Caroline Winberg på ELLE-galan 2023

Caroline Winberg tillsammans med Daniel Lindström på röda mattan. Caroline bar en gnistrande turkos klänning som hon matchade med silvriga skor och accessoarer.

Markiz Tainton på ELLE-galan 2023

Markiz Tainton på ELLE-galan 2023

Momo Schoeman och Markiz Tainton. Markiz bar en klänning från Luxlane Couture, skor Christian Louboutin och smycken från Cravingfor.

– En elegant look med en touch av det rockiga och lite tuffare, säger Markiz.

Foto: David Thunander & Evan

Annons