ELLE-galan 2020: Sainabou Chune vann Årets beauty

17 jan, 2020 
AvLisa Arnell
Årets Beauty Sainabou Chune på ELLE-galan 2020
Årets beauty-vinnare Sainabou Chune tackar systerskapet för sin framgång. Härnäst väntar en serie hårprodukter särskilt framtagna för lockigt hår. ”Jag har aldrig sett någon som jag vinna ett sånt här pris. Därför känns det desto fetare.”
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

VIDEO: VINNARINTERVJU MED SAINABOU CHUNE

Sainabou Chune vann priset Årets beauty på ELLE-galan 2020. Vi har pratat med henne om priset och hennes bästa beautytips.

Grattis! Hur känns det? Vad betyder priset för dig?

– Det känns så sjukt! Sjukt och overkligt. Jag är fantastiskt tacksam för att mitt jobb blir erkänt, det betyder så mycket för mig. Jag förväntade mig inte alls det här. Sedan jag var liten har jag velat vinna något sådant här pris. Men att det har gått så snabbt! Att jag har vunnit nu!

Hur blev du hårstylist?

– Jag är frisör i grund och botten och har jobbat som hårstylist i kanske fem år. Någon som verkligen har jobbat och pushat för mig är Seinabo Sey, hon har sedan början av sin karriär alltid kämpat för att jag ska vara med. Det har öppnat så många dörrar för mig. Och Selam Fessahaye och Sabina Dumba. Det är sisterhood. För det har varit svårt att få in en fot i modebranschen. Jag är mixed förortstjej. Jag har aldrig sett någon som jag vinna ett sånt här pris. Därför känns det desto fetare.

Annons

Ditt roligaste uppdrag?

– Det finns så många att välja på, men några av de mest minnesvärda var när Seinabo Sey åkte till Gambia. Allt som skapades då var magiskt. Jag fick vara med tillsammans med min dotter som var bebis. Och att få se alla sina kompisar vinna priser och jag har varit backstage och fixat dem. Det känns som att vi alla vinner.

Det finns en otrolig kreativitet i ert gäng, varifrån kommer den?

– Jag får ju jättemycket inspiration från dem. Alla har sina idéer och tankar, men man har förståelse för varandra och försöker mötas i varandra. Man hjälper varandra. Det är jag så oerhört tacksam för. Och att mina agenter fångade upp mig, att de vågade satsa på mig när jag typ bara hade Seinabo som kund- De har utmanat och förstått mig. För mig har det varit viktigt att jag även i modebranschen får jobba med lockigt hår och mörka modeller.

Modebranschen har blivit mycket mer inkluderande de senaste åren.

Annons

– Man vill ju bara att det inte ska vara en trend, utan att det är en riktig förändring. Den borde ha kommit mycket tidigare och den borde ske mycket snabbare.

Ditt bästa beautytips?

– För att få lite ansiktslyft, snatch back the hair! Gör en snygg tajt tofs eller en fin knut.

Berätta om din nya hårlinje hårprodukter!

– Jag har gjort ett samarbete med Budgie och tagit fram tre stycken produkter för lockigt hår, som lanseras i butik den 29 januari och nästa torsdag och den 23 januari på Kicks hemsida. Det har varit viktigt för mig som själv har lockigt hår att göra produkterna mer lättillgängliga och till lägre priser. Det har varit en dröm sedan jag var liten. Lockigt hår är det absolut mest mångsidiga, det inspirerar i det oändliga.

LÄS MER:

Hedda Stiernstedt vann Årets bäst klädda kvinna på ELLE-galan 2020

Totême vann Årets designer på ELLE-galan 2020

Brita Zackari och Parisa Amiri vann Årets influencer på ELLE-galan 2020

Annons