ELLE-galan 2020: Hedda Stiernstedt vann Årets bäst klädda kvinna!

17 jan, 2020 
AvLisa Arnell
Årets bäst klädda kvinna Hedda Stiernstedt på ELLE-galan 2020
Årets bäst klädda kvinna är vår tids stora stjärna Hedda Stiernstedt. För henne föddes modeintresset när hon slutade klä sig för män. Hennes bästa modeminne? En klänning som fick eget liv.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

VIDEO: VINNARINTERVJU MED HEDDA STIERNSTEDT

ELLE-galan 2020 är igång och årets bäst klädda kvinna har utsetts – och det blev Hedda Stiernstedt. Vi har såklart pratat med henne om priset och hennes modeinspiration.

Stort Grattis! Hur känns det?

– Det känns jättekul! Jag har verkligen hittat det roliga med mode. Tidigare har jag väl känt det har varit lite jobbigt, att man måste vara på ett visst sätt, men nu tycker jag att det är ett väldigt kul och lekfullt uttryckssätt. Helt ärligt så föddes mitt modeintresse när jag slutade klä mig för män. Jag kände inte längre att jag skulle skyla eller framhäva, utan lite mer ”Jaha, man kan göra vad man vill, kul!”. Det var inte längre bara kläder på min kropp utan ett uttryckssätt, en sinnesstämning. Samtidigt kan jag också lägga ner totalt och gå runt i mjukisar i en vecka. Mitt intresse föddes ur en otvungenhet inför det.

Annons

Vad inspireras du av?

– Det kan vara väldigt mycket. Dels magkänsla, nu har jag skrikit till Nadia (Kandil, Heddas stylist reds.anm): ”Jag är jättetrött på färgglatt, nu vill jag vara stram”. Jag hittar mycket inspiration i gamla filmer. Förra året på Guldbaggegalan vill jag ha något som påminde om The royal Tenenbaums, och det blev precis som jag ville ha det. Det är en känsla av att vilja återuppfinna sig själv då och då; ”det här känns kul nu”. Det ska såklart tilläggas att det är lättare att ha ett modeintresse när folk bjuder in en för att låna kläder, då blir det väldigt lekfullt och otvunget, och det är inte alla förunnat.

Hur är det att samarbeta med en stylist?

–  Nadias jobb är att utmana mig. ”Jo, du kan absolut” eller ”Nej, du kan absolut inte”. Utmana och vägra! Det har varit en learning curve för oss båda, det är mycket svårare att klä en person än en modell. Jag har en egen smak och kommer med egna idéer.

Annons

Bästa modeminne?

– Det var något som började med min svarta guldbaggeklänning som jag hade för två år sedan. Det var så roligt, för jag var med och gjorde den tillsammans med Nadia och Ida (Lanto, reds.anm). Klänningen var spektakulär och blev så populär att Ida fick massproducera den, den fick ett eget liv. Jag har sett den på så många röda mattor och Instagram, så jag känner mig stolt. Den känns som min bebis.

Favoritdesigner?

– Jag gillar verkligen att stötta svenskt mode, men det är också verkligen min smak. Och danskarna. Jag har försökt med utomnordiska länder men det funkar inte. Jag gillar Acne Studios, Ganni, Baum und Pferdgarten, Stand. Samtidigt har Selam Fessahaye fått sådant genomslag för att hon har ett helhetstänk kring sina visningar och kollektioner. En sexighet och lekfullhet, inte så stramt. Modellerna är snygga, sexiga personer. Så det är väldigt mixat det jag gillar, men på något sätt hamnar jag ändå alltid i Sverige och Danmark.

Ditt bästa ELLE-galanminne?

– Förra året när jag och Bahar (Pars, reds.anm) skulle dela ut pris, och hon flashade publiken.

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons