ELLE-galan 2020: Daniel Hallberg vann Årets bäst klädda man!

17 jan, 2020 
AvLisa Arnell
Årets bäst klädda man Daniel Hallberg på ELLE-galan 2020
Årets bäst klädda man är humorgeniet Daniel Hallberg. För ELLE berättar han om att lajva Wu Tang Clan, sova med cowboyboots under huvudkudden och sin inre Carrie Bradshaw.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

VIDEO: VINNARINTERVJU MED DANIEL HALLBERG

Årets bäst klädda man på ELLE-galan 2020 är utsedd och det blev Daniel Hallberg. ELLE har såklart pratat med vinnaren och här är de första orden om priset!

Först och främst, STORT GRATTIS! Hur känns det?

– Tack! Jag blev glad förstås, att det finns några som tycker jag är en stilig herre. Och jag kan erkänna att jag har en tendens att köpa lite mer kläder än jag egentligen har råd med. Och nu har den lilla Carrie Bradshaw-djävulen i mig fått bekräftelse. Det känns lite som att ELLE matar ett monster.

Vad betyder mode för dig?

– Jag tycker det är kul. Det är som med inredning. Man trivs ju bättre i ett hem som är möblerat fint och hemtrevligt än i ett hem där man bara ställt in första bästa skit. Jag tänker att det är samma sak med kläder. Det är roligare att titta ner på plagg man gillar än det som låg på golvet när man vaknade. Sådana dagar går man runt och känner sig som en stökig lägenhet. Men jag kanske inte ska stretcha den liknelsen mer. Kläder är bara himla skoj, det finns inget allvar i det.

Annons

Du gillar att gå in i karaktär när du klär dig har jag förstått, vem var du senast?

– Just ja, det har jag sagt någon gång, att jag gillar att ”lajva” olika stilar istället för att ha samma kläder varje dag. Det är sant. I går var jag medlem i Wu Tang Clan men det kändes väldigt krystat hela dagen, så i morse blev jag en funktionellt klädd småbarnsfarsa. Jag har i och för sig inte barn, men jag bottnade ändå bättre i ergonomiska skor än bandana.

Ditt bästa modeminne?

– Jag minns att jag ville ha cowboyboots när jag var typ 6 år gammal. Med hög klack. Jag trodde aldrig jag skulle få det, men på något sätt hittade mamma ett par i min storlek. Jag sov med dom vid huvudkudden i en vecka innan jag använde dom för jag var så lycklig.

LÄS MER:

Sainabo Chune vann Årets beauty på ELLE-galan 2020

Hedda Stiernstedt vann Årets bäst klädda kvinna på ELLE-galan 2020

Totême vann Årets designer på ELLE-galan 2020

Brita Zackari och Parisa Amiri vann Årets influencer på ELLE-galan 2020

Annons