ELLE-galan 2020: Brita Zackari och Parisa Amiri vann Årets influencer

17 jan, 2020 
AvLisa Arnell
Årets influencer Brita Zackari Wahlström och Parisa Amiri på ELLE-galan 2020
Brita Zackari och Parisa Amiri är årets influencer, med sin geniala populärkulturpodd där samtiden diskuteras. För ELLE avslöjar Brita vad de har lärt sig (eller inte lärt sig) av varandra och vad som egentligen hände på efterfesten i Prinsessan Lilians svit.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

VIDEO: VINNARINTERVJU MED BRITA ZACKARI

Årets influencer på ELLE-galan 2020 blev Brita Zackari och Parisa Amiri. ELLE har pratat med duon om hur det känns, om podden och hur deras relation har utvecklats.

Grattis! Hur känns det? Vad betyder priset för er?

– Man blir ju jättestolt av motiveringen! Vi är jätteglada. Vi vet att vi är otippade vinnare, men det gör det nästan ännu mer hedrade.

Varför är ni otippade?

– Vi är ju två nördar som skapade den här podden för att få prata om saker vi snöar in på, och det är väldigt kul att det är inspiration och pepp till andra. Mitt finaste är när det kommer fram folk på stan och säger ”jag lyssnar på er just nu” och skrattar och vill prata om något som vi har pratat om. Podd som fenomen är ju väldigt kul på det sättet, att vi får ha en dialog med våra lyssnare. De vänder sig också till oss för att avhandla saker som de har reagerat på och vill ha vår take på.

Annons

Ni har poddat i ett år nu, hur har er relation utvecklats?

– Otroligt mycket skulle jag vilja säga. Jag tycker verkligen att vi lär oss av varandra hela tiden. Jag lär mig av Parisa att vara mer strukturerad och tänka en vända till. Ofta skjuter jag från höften och utvecklar saker medans jag pratar. Hon är väldigt bra på att lyfta blicken och se större svängningar. Parisa burkar ibland säga att mitt liv är som en romantisk komedi, jag bara ramlar in, ”hoppsan”. Jag tror att hon mår bra av lite mer lössläppthet i sin vardag. Hon säger själv att hon kanske behöver sänka kraven lite på sig själv. Men jag tror inte hon har lärt sig än.

Har du blivit mer ordningsam då?

– Jag tror tyvärr det är kroniskt. Men jag har sökt hjälp och ska få det. Jag har lämnat över inlogget till min mejl till en annan person.

Ditt galnaste ELLE-galanminne?

– 100 procent när jag och Parisa var på efterfesten i Prinsessan Lilians svit, när jag precis hade slutat amma Essa och om vartannat stod på en crosstrainer i badrummet och dansade och om vartannat fick avbryta och handpumpa mina bröst i ett handfat.

Annons