ELLE-galan 2020: Anna Fernandez vann Årets stylist!

17 jan, 2020 
AvLisa Arnell
Årets stylist Anna Fernandez är ett välkänt namn i ELLEs universum. Själv inspireras hon av dåtid, samtid och fult som möter snyggt. ”Mode har nog aldrig varit så politiskt som det är nu”, säger hon.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

VIDEO: VINNARINTERVJU MED ANNA FERNANDEZ

Årets stylist 2020 är Anna Fernandez! ELLE har självklart pratat med henne om priset och om det bästa ELLE-galaminnet hon har.

Hur känns det?

– Otroligt roligt! Jag är otroligt stolt. Det känns såklart så roligt att bli uppmärksammad för det jobb man har lagt ner under många år nu. Att få det här priset är verkligen en milstolpe.

Var hämtar du din inspiration? 

– Jag hämtar inspiration från alla håll och kanter, jag blir mer och mer inspirerad av personligheter och en individuell stil. Jag tror mycket på kreativa människor. Jag tycker Shia LaBeouf är superinspirerande stilmässigt, eller gamla bilder på Olsen-systrarna, liksom designmöbler eller modevisningarna i Paris. Jag tror att det är mixen som är grejen, av samtiden, tillbakablickarna och när det snygga möter det fula. Mode har nog aldrig varit så politiskt som det är nu, det är ju en uttrycksform för vad en generation känner och tycker. Det är spännande tider för nya kreatörer och designer.

Annons

Ditt bästa tips för den som vill bli stylist?

– Börja med att assistera! Kulspruta ut ansökningar till alla agenturer! Var medveten om att man måste jobba hårt, att det är kämpigt och tungt mer än glamouröst. Att i början gäller det att hugga tag där det behövs och inte ha för stor prestige. Och att vara väldigt ödmjuk och lyhörd inför hur branschen fungerar.

Ditt bästa ELLE-galanminne?

– Första gången jag var med på en ELLE-galan var 2010, jag jobbade backstage med en visning där temat var vitt. Lisa (Lindqvister, mamma) var inspirerad av Victor & Rolfs visning som byggde på krispiga skjortor. Så vi byggde upp en gigantisk kjol av herrskjortor på en krinolin som jag skulle steama till, men steamern hade inte kokat upp ordentligt så vattnet sprutade över hela konstruktionen och kjolen segade ihop totalt. Jag stog och panikfönade och trodde att jag förstört hela finalen på visningen. Men på något sätt lyckades vi få fason på det där och visningen blev fantastisk. Men generellt så var det ju spänningen inför visningen, att lära känna nya människor och få vara med på festernas fest.

Ditt drömuppdrag?

– Mitt drömuppdrag skulle nog vara att få styla en person för en editorial, någon som inspirerar mig på ett personligt plan och som man kan ha ett dynamiskt samarbete med. Typ Solange, som har en så stark personlig stil och är en kreativ själ med massor att tillföra.

LÄS MER:

Hedda Stiernstedt vann Årets bäst klädda kvinna på ELLE-galan 2020

Totême vann Årets designer på ELLE-galan 2020

Ursula Wångander vann Årets modell på ELLE-galan 2020

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons