ELLE-galan 2020: Acne Studios vann Årets Hederspris!

17 jan, 2020 
AvLisa Arnell
Årets hederspris går till Acne Studios, Sveriges främsta modehus. Creative director Jonny Johansson tog en kort paus från förberedelserna inför höstens visning för att svara på ELLEs frågor, och berättar om ett avgörande möte som utspelat sig på ELLE-galans dansgolv.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

På plats på ELLE-galan togs priset emot av Michael Schiller. Vi fick tag på chefsdesigner Jonny Johansson som är på plats i Paris för Acne Studios där höstkollektionen för 20/21 ska visas, för några korta frågor.

Stort och varmt grattis! Hur känns det? 

– Jag gör ju det här för att bli omtyckt, eller för att folk ska gilla det man gör snarare.

Är det någon skillnad mot att bli årets designer?

– Det spelar ingen roll för mig.

Ditt bästa ELLE-galanminne? 

– När jag blev presenterad för Thomas Persson (chefredaktör Acne Paper, reds.anm) på ELLE-galans dansgolv. Det mötet gav Acne Studios mycket, och var viktigt för min karriär.

På söndag visar ni höstens kollektion i Paris, berätta om den!

– Vi visar dam och herr samtidigt/parallellt vilket är helt nytt för oss. Som vanligt försöker vi skapa något samtida, det är min utgångspunkt.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons