Diana Orving: "Det känns tungt att få den här titeln"

16 jan, 2017 
AvKatarina Matsson
Tre designers var nominerade till galans kanske mest prestigefyllda pris. Vinnare blev Diana Orving – vars visning tog andan ur publiken. Vi träffade Diana på morgonen innan galan.
Annons

Motiveringen lyder:

Svepande linjer, böljande tyger och konstfulla draperingar. Ett unikt, artistiskt uttryck och en enastående känsla för smarta snitt och sinnrika konstruktioner. Det är kroppen och rörelsen som står i fokus när hon skapar sina ojämförliga ateljékreationer och moderna garderobsfavoriter.

Grattis! Vad betyder det här?

– Det betyder enormt mycket, det är ett sådant fint erkännande på det jag gör. Det känns tungt faktiskt, att få den här titeln.

Varför tror du att du får priset just nu?

– Jag är väldigt glad att jag får det precis nu, för jag är på en väldigt lustfylld plats i mitt arbete där många saker fallit på plats. Min senaste visning var den jag har längtat efter att göra i tio år. Essensen av mitt konstnärliga uttryck gick fram. Det är bitar som jag alltid har jobbat med – med kroppen, med rörelse, hur jag vill att bäraren ska vara aktiv.

Hur går du vidare nu?

– Att få det här priset blir en sådan energiinjektion. Härifrån vill jag bara göra ännu bättre grejer – jag blir inspirerad att gå och göra en ännu bättre kollektion och en ännu bättre visning! Jag hoppas fler får upp ögonen för mina kläder, så att jag kan fortsätta göra roliga kreativa samarbeten och möjliggöra mina visioner.

Annons

Vilka är dina galnaste ELLE-galaminnen?

– Det är så himla roligt! Mitt jobb är ganska ensamt, så att få träffa alla fotografer, stylister och folk man har jobbat med och bli påmind om att man faktiskt är en del av en bransch är så fint. Det finns så mycket kreativa, knasiga, varma person i modebranschen som ofta beskrivs som kall och elitistisk.

Bästa partytrick?

– Att hänga med dem man skrattar med!

Foto Studio Emma Svensson

Annons