De tre nominerade till Årets designer 2014

03 dec, 2013 
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
designers-minipuff

Den 17 januari går vår 17:e ELLE-galan av stapeln på Grand Hôtel i Stockholm. Det mest prestigefyllda priset Årets designer går till den modeskapare som under det gångna året har utmärkt sig mest inom svenskt mode. I går sammanträdde juryn och de nominerade till Årets designer 2014 är:

line-black
whyred ss14
Annons

WHYRED

Juryns motivering: ”Roland Hjort vänder tillbaka till Whyreds rötter och uppdaterar sina egna svenska klassiker till nya modehits. En ny transparens mixas med skräddad sexighet till en välkänd look som samtidigt överraskar.”

line-black

altewaisaome ss14

ALTEWAISAOME

Juryns motivering: ”Kontrastverkan, överdrivna silhuetter och modern kvinnlighet är Natalia Altewai och Randa Saomes urstarka kännetecken. Vare sig det handlar om gatureferenser från New York eller superexklusiva broderier är deras kollektioner alltid ett statement.”

line-black

house of dagmar ss14

HOUSE OF DAGMAR

Juryns motivering: ”Tre färgsäkra kolorister med fingertoppskänsla för både stickad vardag med hög modegrad och avslappnad röda-mattan-glamour. En konstfull balansgång som designersystrarna bakom Dagmar levererar långt utanför den svenska modescenen.”

line-black

foto KRISTIAN LÖVEBORG

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons