De tre nominerade till Årets designer 2014

03 december, 2013

Den 17 januari går vår 17:e ELLE-galan av stapeln på Grand Hôtel i Stockholm. Det mest prestigefyllda priset Årets designer går till den modeskapare som under det gångna året har utmärkt sig mest inom svenskt mode. I går sammanträdde juryn och de nominerade till Årets designer 2014 är:

WHYRED

Juryns motivering: ”Roland Hjort vänder tillbaka till Whyreds rötter och uppdaterar sina egna svenska klassiker till nya modehits. En ny transparens mixas med skräddad sexighet till en välkänd look som samtidigt överraskar.”

line-black

altewaisaome ss14

ALTEWAISAOME

Juryns motivering: ”Kontrastverkan, överdrivna silhuetter och modern kvinnlighet är Natalia Altewai och Randa Saomes urstarka kännetecken. Vare sig det handlar om gatureferenser från New York eller superexklusiva broderier är deras kollektioner alltid ett statement.”

line-black

house of dagmar ss14

HOUSE OF DAGMAR

Juryns motivering: ”Tre färgsäkra kolorister med fingertoppskänsla för både stickad vardag med hög modegrad och avslappnad röda-mattan-glamour. En konstfull balansgång som designersystrarna bakom Dagmar levererar långt utanför den svenska modescenen.”

line-black

foto KRISTIAN LÖVEBORG