De är nominerade till Årets designer på ELLE-galan 2020!

De är nominerade till Årets designer på ELLE-galan 2020!

På ELLE-galan är det återigen dags att hylla det gångna modeåret och dela ut några av Sveriges mest prestigefyllda modepriser. Här är de nominerade till Årets designer.
18 december, 2019

På ELLE-galan delas några av Sveriges mest prestigefyllda modepriser ut, däribland Årets designer. Bland de nominerade till priset Årets designer finns några av landets mest framgångsrika varumärken som även tagit plats på den internationella modescenen. Vem av dessa som får den stora äran att ta emot den eftertraktade utmärkelsen avslöjas på ELLE-galan, fredagen den 17 januari.

De tre nominerade till Årets designer 2020 och motiveringarna:

Veronika Kant, William Lundgren, Suzanne Elvi och Eliot Atkinson – Bite Studios

”Lågmält, lyxigt och hållbart. Bite Studios gör ett maximalt stilintryck med minimalt fotavtryck – och ser till att vi inte behöver välja mellan design och hållbarhet. Estetik och etik i skön förening.”

 

Nellie Kamras – Stand Studio

”Knallfärger, fluff och flärd. Stand Studios lyfter ytterplagget till oanade modehöjder med träffsäker design i skinn och fuskpäls – och en kreativ palett som lyser upp hela gatubilden.”

 

Elin Kling och Karl Lindman – Totême

”En modern modeuniform för alla tillfällen! Totêmes stilsäkra universum är lika personligt som pricksäkert – och fyllt av modeskarpa garderobsikoner att älska för alltid.”

***

ELLE-galans jury består av ordförande Cia Jansson (chefredaktör ELLE), Ann-Sofie Johansson (creative advisor H&M), Emilia de Poret (modeexpert & influencer), Felicia Reuterswärd (hållbarhetsansvarig H&M), Frida Marklund (fotograf), Henning Gillberg (grundare Repamera), Michael Elmenbeck (CD och grundare Bon Magazine och CFHILL Art Space), Nina Oja (AD/CD ELLE), Peter Andersson, (visningsproducent PAP Studio), Shanga Aziz (grundare Locker Room Talk), Sigrid Barnekow (frilanskonsult med fokus på innovationsprojekt), Susanna Strömquist (modejournalist), Susanne Ljung (modejournalist).

Läs mer om ELLE-galan på elle.se/ellegalan2020.