Caroline Svedbom lanserar unik smyckeskollektion för Glada Hudik

Caroline Svedbom lanserar specialdesignad kollektion för Glada Hudik-teaterns film Catwalk.

Glada Hudik-teatern och ELLE-galavinnaren Frida Jonsvens projekt Catwalk blir film. Inför premiären har smyckesdesignern Caroline Svedbom skapat en unik smyckeskollektion där en del av intäkterna går till Hjärnfonden. Här är allt du behöver veta.
21 januari, 2020

Under ELLE-galan fick vi uppleva en glimt av Glada Hudik-teatern och couturedesignern Frida Jonsvens projekt Catwalk under en magisk modevisning som var full av pepp och energi.

Alla var iklädda fantastiska klänningar av Frida och gnistrande smycken av smyckesdesignern Caroline Svedbom, som också har varit med under projektet med uppdrag att designa alla smycken. Efter det stora och uppmärksammade projektet i New York kommer nu filmen Catwalk som trycker på hur viktigt det är att våga satsa på sina drömmar, gå emot strömmen, bryta normer och ideal.

Emma Örtlund i smycken av Caroline Svedbom på catwalken i New York hösten 2019.

Emma Örtlund i smycken av Caroline Svedbom på catwalken i New York hösten 2019.

Inför lanseringen av filmen, som har premiär den 31 januari 2020, har den framgångsrika smyckesdesignern Caroline Svedbom valt att uppmärksamma det hyllade projektet med en helt ny och unik smyckeskollektion. Kollektionen är specialdesignad för huvudpersonerna Emma Örtlund och Glada Hudik-teatern. Hon har själv kämpat med känslan av att inte räcka till och med dessa smycken vill hon visa hur mycket hon brinner för ämnet.

– Att följa sin egen väg och förverkliga sin dröm är precis det som Catwalk-filmen handlar om. Vi lever i en värld där vi hela tiden jämförs med andras perfekta Instagram-tillvaro och ofta upplever att vi inte räcker till. Men filmen visar att vi alla kan glänsa och duger som vi är. Det är något som jag vill inspirera och bidra till, säger Caroline Svedbom.

Smycken med intäkter till Hjärnfonden

Caroline Svedboms smyckeskollektionen lanseras 29 januari 2020 och kommer bestå av ett set med armband och örhängen i guld och silver, allt omslutet med Swarowski-stenar i färgen Aurore Boreale. Den unika stenen som betyder norrsken på latin togs fram för Christian Dior 1955 av Manfred Swarovski, som inspirerades av effekten av solljus i det berömda Spegelgalleriet på slottet Versaille utanför Paris.

Snart kommer alltså dessa unika smycken med viktigt budskap att säljs för 595 kronor styck. 100 kronor per sålt armband går då oavkortat till Hjärnfonden.

Här kan du läsa mer om Caroline Svedboms uppdrag tillsammans med Glada Hudik-teatern och Frida Jonsvens under projektet Catwalk.

Armband från Caroline Svedbom framtagen till projektet och filmen Catwalk.

Armband från Caroline Svedbom framtagen till projektet och filmen Catwalk.

Caroline om smyckenas design

– Vi valde den här färgen, i vår ikoniska droppe, dels för att den är otroligt vacker och skimrar i regnbågens alla färger, dels för att den var återkommande i smyckena som Glada Hudik-gänget bar på catwalken, berättar Caroline Svedbom.

Armband i silver från Caroline Svedboms kollektion inför filmen Catwalk.

Armband i silver från Caroline Svedboms kollektion inför filmen Catwalk.

Armband i guld från Caroline Svedboms kollektion inför filmen Catwalk.

Armband i guld från Caroline Svedboms kollektion inför filmen Catwalk.

Smyckeskollektionen lanseras 29 januari 2020 och går bland annat att köpa på Caroline Svedboms hemsida här.

LÄS MER:

Glada Hudik-teaterns modevisning med Frida Jonsvens på ELLE-galan 2020

ELLE-galan 2020: Årets blickfång är couturedesignern Frida Jonsvens i samarbete med Glada Hudik

Här ser du ELLE-galan 2020 igen