Backstagespecial: Allt du vill veta!

18 jan, 2012 
AvLisa Arnell
Annons

ELLEs skönhetsteam hängde backstage innan galan tillsammans med modeller, stylister, prisutdelare, självaste Carina Berg och alla andra som arbetar bakom scenen. Men sig hade de influgna backstagefotografen James Cochrane. Och medan fotoblixtrarna smattrade passade de på att fråga hårstylister och makeupartister om visningarna de ligger bakom. Här har vi samlat alla information du behöver ha koll på om du är minsta skönhetsintresserad.

av CARIN HELLMAN, CHARLOTTE WEHTJE, LISA ARNELL
foto JAMES COCHRANE

ACNE

Annons

Hårstylist: Tony Lundström/Mikas Looks.

Makeupartist: Teresa Grundin/Mikas Looks.

Hårstylisten Tony Lundström beskriver looken som ”ett streetstyle-hår med sträv strandkänsla och hängande mittbena”. Underhåret fick färgade slingor som stod i kontrast till modellernas egna hår. Referenserna var mer tuff nittiotals-rock och grunge än revjnostalgi.

De färgade hårpartierna var löshår. Nyckelprodukterna för att få till frisyren var beachspray och volymvax.

– Ralph Lauren och Acne-visningarna gick tätt på varandra och det finns knappt med tid för att mejka om tjejerna. Så vi har behållit grundkonceptet från Ralph Lauren visningen med en oklanderligt naturligt snygg makeup, berättar makeupartisten Teresa Grundin.

Annons

★★★

RALPH LAUREN

Chefsmakeupartist: Teresa Grundin/Mikas Looks.

Chefshårstylist: Tony Lundström/Mikas Looks.

Annons

Teresa Grundin skapade en genomgående fräsch och ljusreflekterande makeup för Ralph Lauren. Lysterrik hy med highligher på kindben, näsa och haka och svagt rosa ton på ögon.

– Det är en naturlig och sofistikerad look. Allting måste kännas perfekt säger Teresa.

De blanka naturliga naglarna och de glossiga läpparna matchades väl med den polerade hästsvansen hårstylisten Tony Lundström gjorde. En stram och elegant hästsvans med låg tofs som fått blank finish med hjälp av oljebaserad glanscrème.

Annons

★★★

ALTEWAI.SAOME:

Chefsmakeupartist: Veronica Lindqvist/Mikas Looks.

Chefshårstylist: Karl Eklund/Mikas Looks.

Det var stressigt för teamen som stod bakom Altewai Saomes hår och makeup. Då åtta av de tio modellerna skulle gå visningar tidigare hade de bara en kvart på sig att göra om dem innan det var dags att gå ut på catwalken. Hårstylisten Karl Eklund utgick från det kreppade och volymiösa hår som modellerna fått tilll Liselotte Watkins visningen och gjorde en svinrygg med en sportig twist.

– Det ska se ut som man sprungit i regnet, säger Karl.

Annons

Fronten ser blöt ut tack vare géle medan resten av håret har en torr och trasig textur med hårtesar som sticker ut och ger en tufsig känsla upptill.

Makeupen stod Veronica Lindqvist för. Hon målade en fet och ganska lång sextiotals-eyeliner.

– Hyn ska se ren och dyr ut med en varm känsla av rosiga kinder, säger Veronica.

Annons

★★★

ROBERT RYDBERG:

Makeup-artist: Anya de Tobon/Link Details.

Hårstylist: Ali Pirzadeh/Link Details.

Små väsen som blivit inlåsta för att bli omgjorda till gyllene statyetter, men i sista stund kommit undan och bara fått lite guld droppat över sig. Så lyder hårstylisten Ali Pirzadeh vision för looken till Robert Rydbergs visning. Han gjorde två olika peruker metalliskt guld och silver. Ena peruken var lång och hade en lite blöt känsla, den andra var lite punk inspirerad.

– De är tänkta som hårprydnader, lite som en hjälm. För att skapa en kontrast mellan mjuk och hårt textur sticker modellernas egna hår fram under säger Ali.

Annons

De flesta modeller hade lysterrik hy med skimrande rosa ögonskugga och kajal inne i ögat, men vissa målades till statyer helt i guld och silver. Efter galan såg man modeller trippa förbi Vinterträdgården i vita morgonrockar för att tvätta av sig färgen innan festen.

Annons

★★★

LISELOTTE WATKINS:

Makeup-artist: Anya de Tobon/Link Details.

Hårstylist: Ali Pirzadeh/Link Details.

En excentrisk italiensk hemmafru i början av 1960-talet var inspirationen till både hår och makeup hos Liselotte Watkins.

Som referenser nämner makeup-artisten Anya de Tobon skådespelerskan Sophia Loren och låten Mrs Robinson av Simon & Garfunkel, som även spelades på visningen.

– Den traditionellt perfekt lagda makeupen stökas till för en rockigare touch med modern känsla, säger Anya.

Hon skapade en rå, naturlig hy som bas och en skarp eyeliner i något rakare form, snarare än klassisk kråkspark.

Annons

Detta matchades med ett stort hår som formats till en fejkpage. För att bryta upp den kompakta formen lösgjorde hårstylisten Ali Pirzadeh partier av hår och drog dem rakt utåt.

Annons

★★★

ÄNNU MER BACKSTAGEBILDER:

[nggallery id=1209]

Annons
Innehåller annonslänkar