Återvunna och hållbara plagg på ELLE-galan 2020

18 jan, 2020 
Hallbara atervunna looks roda mattan
En gång något annat, nu något nytt! Här är ELLE-galans bästa återvunna plagg!
Annons

Klädkoden för kvällen var hållbart och det tolkades på många olika sätt. Några av gästerna valde att låna plagg av nära och kära, andra hyrde kvällen till ära. Men så var där några som valde att återanvända gamla material för att skapa något nytt. Ett gammalt sofftyg fick nytt liv och en spets-gardin blev en tvådelad gala-blåsa.

Här är kvällens bästa återvunna plagg

1. Linnea Henriksson i återvunnen gardin

Linnea Henriksson i återvunnet material från en gammal gardin.

En gång en gardin nu tvådelad dress på Linne Henriksson. Inför årets ELLE-gala 2020 valde Linne Henriksson att låta Helena Lundström sy upp en tvådelad dress som tidigare varit gardin. Resultatet blev underbar ljusblå kreation i spets med vida armar.

Annons

2. Janice Kavander i återvunnet sofftyg

Janice Kavander och Marvin Asante på elle-galan röda mattan 2020
Janice Kavander och Marvin Asante.

Sångerskan Janice Kavander dök upp på röda mattan i en läderjacka designad av återvunnet tyg från en gammal soffa designat av Beckamans-studenten Jade Cropper och stylat av Hilda Sandström.

3. Bianca Kronlof i gamla favoritplagg

Leffe Crumlove och Bianca Kronlof på elle-galan röda-mattan 2020
Leffe Crumlove och Bianca Kronlof.

På temat hållbart tog Bianca Kronlof på sig allt som hon ändå tänkt göra sig av med och skapade något nytt av gamla Ed-hardy tröjor, jeans och en gammal gardin.Leffe Crumlove bar även hon hållbart i form av gamla Dr. Martens skor i nytappning av format trä.

Annons

4. Annica Eklund i återvunna påsar

Annica Eklund och Linn Eklund
Annica Eklund och Linn Eklund.

Fotografen Annica Eklund valde att tolka årets klädkod med att dyka upp på röda-mattan i en kjol gjord av återvunna påsar från Bolon.

5. Elin Lannsjö i återvunna duntäcken

Elin Lannsjö.

Elin Lannsjö spenderade kvällen i tre tidigare duntäcken som gjorts om till en extravagant klänning av William Wahlström x Peak Performance.

Annons

Foto: Frank Nordenberg/David Thunander

LÄS MER:

Annons