Återhämtning – minst lika viktig som den hårda träningen

20 jan, 2016 
AvLisa Arnell
Annons

Casall är en av våra sponsorer till ELLE-galan 2016, här tipsar de om de bästa övningarna för återhämtning – lika bra oavsett om det är efter en lång galakväll eller ett hårt träningspass. 

Återhämtning är otroligt viktigt för ditt välmående och din prestations utveckling. Casalls koncept Recovery & Warm up är därför essentiellt för att kunna maximera och tillgodogöra din träning på bästa sätt.

Efter ett hårt träningspass eller en lång, härlig galakväll är Casalls Tube Roll din bästa vän.  Den masserar ut triggerpunkter, ger ökad rörlighet, minskar risken för skador och hjälper dig att återhämta dig snabbare. Ladda ner appen Casall T.O.D på App store eller iTunes och följ programmet nedan för en snabbare återhämtning.

Måndag den 18 januari – 71 Release & Energize

Tisdag den 19 januari – VILA

Onsdag den 20 januari – 55 Dynamic Roll

Torsdag den 21 januari – VILA

Fredag den 22 januari – 54 Optimal Boost

Lördag den 23 januari – 72 Feel Good

Söndag den 24 januari – VILA

Frida Lindström - native-artiekl

Frida Lindström är VD för träningsanläggningen Under Construction och är den som satt ihop träningsprogrammet.

Annons

– För mig är hälsa och träning ett livstidsprojekt, ingen quickfix. Kroppen är en enhet och mår bäst av att behandlas därefter, att allt hör ihop, kropp, sinne, själ.  Att lägga 10-20min på uppvärmningen ökar din prestation, mentala klarhet och minskar skaderisken. Förutom höjd kroppsvärme blir nerverna bättre på att skicka vidare hjärnans signaler till musklerna så att de kan arbeta optimalt. Därför är det viktigt att värma upp inför just det du ska göra. Stark inifrån och ut, utifrån och in.

För daglig inspiration och uppdateringar från Casall gå in och följ dem på Instagram @casalltraining

Annons