ÅRETS STYLIST: MARCUS SÖDER

ÅRETS STYLIST: MARCUS SÖDER

11 januari, 2013

”Mitt bästa stylingtips: lita på intuitionen.”

Marcus Söder, 33, har haft ett superår – med allt från New York-plåtning för ELLE till en Jil Sander-kampanj …

Hur känns det att vara Årets stylist?

– 2012 var mitt bästa år någonsin på alla sätt så att få det här priset som avslutning känns helt fantastiskt. Jag är otroligt stolt och jätteglad.

Vilket av årets jobb är du mest nöjd med?

– Mitt bästa modereportage i ELLE var helt klart graffitijobbet från New York med fotograf Eric Broms. Mitt bästa jobb alla kategorier var reportaget Night vision för Bon med fotograf Marcus Ohlsson. Det var inspirerat av natten med snabba bilar, svarta kläder och mycket skinn. Roligaste utmaningen var Jil Sanders pre fall-kampanj med åtta modeller på varje bild. Puh.

Ditt bästa stylingtips?

– Lita på intuitionen. Alltid. Bra research är också viktig.

Din viktigaste inspirationskälla?

– Inspiration kommer överallt ifrån. Det är en bearbetning av det kontinuerliga flödet av intryck. Bilder, filmer, böcker, konversationer … Men om jag måste säga en sak blir det min fru. Hon inspirerar mig varje dag.

Vad gjorde du när ELLE-galan gick av stapeln?

– Jag jobbade med Gap i New York, en superrolig utmaning. Hade egentligen velat svänga runt på dansgolvet på galan i smoking med en flaska champagne i handen men det får bli nästa år.

MOTIVERING: 

Elegant väljer och urskiljer han det bästa ur mängden. Stramt och stringent, modernt och vasst. En påläst stilmakare vars öga för det nya och framtida vi alltid kan lita på. Årets stylist är Marcus Söder.

Marcus skickade inspelat tacktal från en strand som visades på scen. Foto All over press