Vinnare av Årets modell på ELLE-galan 2024 är Sascha Rajasalu

19 apr, 2024 
AvHelena Skoog
årets modell elle-galan 2024
Joakim Nyman
En ny supermodell med oförglömlig blick, som på kort tid har blivit en av världens mest eftertraktade. Med stor skicklighet navigerar denna natur- begåvning mellan modehusens uttryck – utan att tappa sitt eget. Årets modell på ELLE-galan 2024 är Sascha Rajasalu.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så följer du Elle-galan 2024 liveBrand logo
Så följer du Elle-galan 2024 live

Berätta om känslan när du fick veta att du vunnit!

– Det kändes som en stor varm kram. Jag var helt mållös! Att få känna sig så uppskattad och speciell händer inte ofta. Jag kunde inte vara mer tacksam.

Vad betyder det här priset för dig?

– Jag kan fortfarande komma ihåg tioåriga lilla jag som satt och kollade på mina förebilder som tog emot priser på ELLE-galan. Det var helt utom räckhåll, men att nu finna mig själv i samma glamourösa skor sätter verkligen mitt liv och min karriär hittills i perspektiv på ett sentimentalt sätt.

Du gjorde catwalkdebut 2022 för Prada – hur var känslan när du tog de första stegen ut på runway?

Annons

– Jag blir aldrig nervös i line up eller under shower. Jag var mer tekniskt fokuserad på att göra mitt bästa och var helt inne i atmosfären som musiken skapade. Därför kan ni nog föreställa er fasan när jag i mitt första moment på en catwalk gick rakt in i en annan modell! Som jag dessutom trodde var Anok Yai! ”Min karriär är över innan den ens börjat”, tänkte jag. Nu i efterhand är det såklart bara roligt att blicka tillbaka på.

Årets modell 2024 på ELLE-galan, Sascha Rajasalu, om genombrottet

Sen din debut har du gått visningar för nästan alla stora designer. Kan du berätta om något extra starkt minne från det senaste året?

– Om det gäller shower så var Maison Margiela Artisanal collection 2024 min absoluta favorit. Att få förkroppsliga en karaktär på en catwalk är något jag aldrig riktigt har fått chansen att göra tidigare. Man kände av elektriciteten backstage, alla involverade var så passionerade. Alla runt omkring förstod väldigt fort att det blev ett ikoniskt ögonblick för modevärlden. Det var verkligen en äkta old fashioned couture show.

Att öppna för Prada eller Chanel är min absoluta dröm!

Sascha Rajasalu – Årets modell på ELLE-galan 2024
årets modell elle-galan 2024
Sascha Rajasalu är Årets modell på ELLE-galan 2024Joakim Nyman

Vad är roligast med att modella? Och mest utmanande?

– Det roligaste är resandet, jag har alltid varit en äventyrlig typ som har haft svårt att finna mitt kall hemma i Sverige, så att få se världen som en del av mitt jobb är helt perfekt. På andra sidan är det just resandet och den konstanta instabiliteten som jag ibland har svårt att hantera. Jag gillar fortfarande mina rutiner och att ha kontroll, vilket ofta är raka motsatsen till hur en modells livsstil ser ut.

Annons

Vilket är ditt drömuppdrag?

– Att öppna för Prada eller Chanel är min absoluta dröm! Jag har aldrig jobbat för Chanel, men man kan alltid drömma.

Vad händer härnäst för dig och vad har du för planer för framtiden?

– Nu när saker har lagt sig lite funderar jag på att börja studera igen. Jag har alltid velat jobba med vetenskap, inom någon gren. Biologi och kemi är generellt otroligt fascinerande. Men innan jag blir en marinbiolog eller något liknande fortsätter jag helt enkelt med modellandet, ser hur långt jag lyckas ta det och samlar på mig så mycket livserfarenhet som möjligt under tiden!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons