ELLE-galan 2023: Vinnare av Årets modell är Elio Berenett

21 apr, 2023 
ELLE-galan 2023: Vinnare av Årets modell är Elio Berenett
Kampanjer för Louis Vuitton och visningar för flera av världens största modehus är bara några av den här unga modellens bedrifter de senaste åren. Möt Årets modell: Elio Berenett.
Annons

Årets modell på ELLE-galan 2023 är ingen mindre än Elio Berenett. Ta del av allt från känslorna kring priset till drömmar och planer för framtiden.

Elio Berenett blev Årets modell på ELLE-galan 2023

Stort grattis! Berätta om känslan när du fick veta att du vunnit!

– Tack! Ja jag blev verkligen så himla glad! Det kändes så sjukt häftigt, det blev verkligen en chock när jag fick samtalet av min agent att jag vunnit. Jag blir lika glad varje gång jag tänker på det!

Vad betyder det här priset för dig?

– Det betyder väldigt mycket, för bara ett år sedan gjorde jag min debut och nu händer det här, det får mig verkligen att känna mig så nöjd med det jag åstadkommit under ett år. Sen känns det väldigt speciellt då jag var mobbad för mitt utseende när jag var yngre och aldrig trodde något sånt här … Så jag är så tacksam över att ha fått det här priset av ELLE!

Hur kom du in på modellande, från början?

– Min mamma har alltid varit intresserad av att fotografera, så när jag var 9 år hade vi tagit lite bilder som vi skickade in till Mikas för kul och sen kom jag med och har varit med sen dess, så det är verkligen min mammas förtjänst.

Annons

Vad är roligast med det? Och mest utmanande?

– Det roligaste är att jag får ha så roligt på mina jobb, får klä ut mig, får skratta och verkligen tycka om mina arbetsdagar. Och såklart att jag har fått vara runt hela världen och jobbat med så professionella fotografer och team. Det mest utmanande kan nog vara att behöva vara borta från familjen så mycket, speciellt mina systerbarn, men jag försöker alltid få med något litet till dem när jag kommer hem.

Vilket är ditt drömuppdrag?

– Oj vilken svår fråga. Jag har redan gjort många av mina drömuppdrag, som mitt omslag för i-D och alla Louis Vuitton-visningar, så jag vet inte riktigt än då jag har många jag skulle vilja jobba för. Men drömmen är ju att få fortsätta så här.

Berätta om din look på ELLE-galan!

– Jag gillar det klassiska och har alltid gjort, när jag var liten brukade jag klä upp mig i mitt rum med kostym och slips, så min look på ELLE-galan är inspirerad av lilla mig med Prada-slips och snygga detaljer.

Annons

Vad har du för drömmar och planer för framtiden?

– Ja jag hoppas på att få fortsätta jobba som jag gör och att allt fortsätter uppåt. Sen kanske att få göra någonting med film eller serie vore roligt också!

ELLE-galan 2023: Evin Ahmad om bröllopsplanerna
ELLE-galan 2023: Evin Ahmad om bröllopsplanerna
Annons
Innehåller annonslänkar