Årets modell 2019 är Sara Eirud

18 jan, 2019 
AvLovisa Lundström
Årets modell 2019 är Sara Eirud.
Från etablerad till supernova på en enda catwalksäsong. Från New York och London till Milano och Paris. Årets Modell är Sara Eirud!
Annons

Motiveringen lyder:

”Från etablerad till supernova på en enda catwalksäsong. Från New York och London till Milano och Paris. En kometkarriär utan like! Årets Modell är Sara Eirud.”

Grattis! Hur känns det?

– Tack så jättemycket! De här känns helt otroligt och overkligt. Att en hästtjej som jag från landet skulle kunna få uppleva en sån här resa och vinna detta pris! Det känns fantastiskt.

En modeupplevelse du aldrig kommer att glömma?

– Då måste jag säga Pradavisningen! Så otroligt mäktig och häftig visning att göra med så mycket energi både backstage och på catwalken! Kommer ihåg att det var ett så stort och proffsigt team som visste exakt vad de höll på. Att få vara en del av det teamet var så himla stort för mig och något jag aldrig kommer att glömma. Den outfit jag bar, med håret och makeupen till var helt fantastisk. Jag kände mig så otroligt stark och säker i den. Att gå denna visning var en dröm som gick i uppfyllelse.

Annons

Vad betyder mode för dig?

– Mode för mig har kommit och betyda väldigt mycket. I början visste jag ingenting om mode, jag höll mig till hästarna och de enda kläder jag brydde mig om var hästkläderna, vilka ridstövlar och ridbyxor jag hade. När jag började jobba mer inom modevärlden öppnades mina ögon och mode blev som en ny värld för mig. I dag tycker jag att det är jättekul att sitta och titta på olika stilar, testa nya outfits och hänga med i svängarna med olika trender.

Roligaste visningen du gick 2018?

– Kan nästan inte välja. Alla var så häftiga och roliga på sitt vis! Men om jag måste välja så blir de bli Saint Laurent! Det var en sjukt häftig visning, det var ett så himla stort och härligt team, det var i Paris, framför självaste Eiffeltornet och vi gick på vatten. Så häftigt!

När är modelljobbet som roligast och när är det svårast?

– Modellandet för mig är som svårast när jag är ensam mycket! Vilket man är ofta i det här jobbet. Längtar lätt hem till familjen och hästarna, så det är något jag har fått jobba mycket med och det har blivit bättre men det är nog något jag alltid kommer tycka är lite svårt med det här jobbet. Det roligaste tycker jag är att se alla fantastiska platser som man kanske aldrig hade fått chansen att se annars. Samt alla fantastiska människor man träffar.

Annons

Framtidsdrömmar?

– Att fortsätta denna resa, fortsätta utvecklas och fortsätta jobba med detta, resa och träffa ännu mer fantastiska människor runt om i världen!

Sara Eirud är Årets modell 2019.
Sara Eirud är Årets modell 2019.
Priset delades ut av Silvana Iman och Beatrice Eli.
Priset delades ut av Silvana Iman och Beatrice Eli.

Foto: Mathias Nordgren, Saga Wendotte/Studio Emma Svensson.

Läs mer:

Annons