Årets makeup-artist 2019 är Karin Westerlund

18 jan, 2019 
AvLovisa Lundström
Årets makeup-artist 2019 är Karin Westerlund.
En kreatör som lagt modevärlden för sina fötter med en estetik som utmanar konventionerna. Årets Makeup-artist är Karin Westerlund!
Annons

Motiveringen lyder:

”Färgstarkt, kraftfullt och experimentellt. En kreatör som lagt modevärlden för sina fötter med en estetik som utmanar konventionerna och pushar gränserna. Årets Makeup-artist är Karin Westerlund.”

Grattis! Hur känns det?

– Jag blev verkligen glatt överraskad när Cia hörde av sig! Jag jobbar mestadels från Paris sedan länge, så extra kul att bli ihågkommen i min hemstad, där jag började min karriär.

Berätta hur dina makeuper växer fram, från idé till färdig look.

– Det beror på vilket jobb det är, men oftast är det ett samarbete mellan mig, fotograf och/eller stylist. En tolkning av en grundidé. Sedan är det såklart viktigt att modellen passar i looken också.

Vad betyder mode för dig?

– En kreativ plattform och ett jobb.

Ditt bästa tips för den som själv vill skapa en oförglömlig partymakeup?

– Glitter, stora former, starka färger. Jag har varit väldigt inne på giftgrönt ett tag, gärna på ögonfransarna. Dock inte allt detta på samma gång …

Annons

Och något som piggar upp i vardagen?

– Läppstift – färgen spelar inte så stor roll så länge det är ett statement.

Favoritprodukt?

– Transderma Serum M helt klart! Jag använder den som fuktgivare nio gånger av tio, minst. Ger en lyster som håller och är otroligt behaglig och jag har hittills inte träffat någon som har haft antydan till reaktion. Favoritsminkprodukt just nu är läppstiftet La Bouge Rouge i färgen America 70’s. Det har en hållbarhetstanke, hylsan är ursnygg i läder och magnetisk, sedan kommer läppstiften i pappersförpackningar som man fyller på i hylsan och byter efter smak. Väldigt bra färger och konsistenser!

När är ditt jobb som roligast och när är det svårast?

– Det roligaste är helt klart den kreativa biten. Att bolla idéer och låta en look som passar ihop med bilden och konceptet växa fram, att prova sig fram och experimentera, att sminka helt enkelt, jag älskar det! Det svåraste är om det är dålig stämning på en plåtning vilket tack och lov inte händer så ofta. Och att gå upp jättetidigt när man har jobbat till ursent kvällen innan.

Framtidsdrömmar?

– Hus vid havet? Och att fortsätta jobba i samma anda såklart!

Karin Westerlund är Årets makeup-artist 2019.
Karin Westerlund är Årets makeup-artist 2019.
Priset delades ut av Kakan Hermansson.
Priset delades ut av Kakan Hermansson.

Foto: Mathias Nordgren, Saga Wendotte/Studio Emma Svensson.

Läs mer:

Annons