Thomas Sekelius vann Årets look på ELLE-galan 2018

19 jan, 2018 
AvSofia Börjesson
Thomas Sekelius vann årets look på ELLE-galan.
20-årige Thomas Sekelius är en av Sveriges största Youtube-stjärnor och 2017 gjorde han även årets Pride-låt "One more in the crowd". Men Sekelius är allt annat än bara en i "the crowd" – han är Årets look 2018!
Annons

Motiveringen lyder:

Tester, tutorials och contouring deluxe. En youtuber som med avväpnande humor, helhjärtad passion och aldrig sinande nyfikenhet vidgat beautyvärlden och fått en hel generation att våga prova en ny look. More is more! Vinnare av läsarnas pris Årets look i samarbete med L’Orèal Paris är Thomas Sekelius.

Hur känns det här?

– Det känns jättebra och så coolt och ballt och jag är bara helt AAH!

Vad betyder det här priset?

– Dels är det ett kvitto på att jag klär mig snyggt och att folk tycker om min stil, men framför allt är det kul för att jag är kille. Kläder och smink är ofta så kvinnodominerade områden och då blir det här lite som en käftsmäll för alla. För liksom, hallå? Det är kläder och det är smink och det kan appliceras på vem som helst, och det gör mig så glad att det blir en mångfald och att man visar flera stilar och personligheter.

När väcktes ditt intresse för beauty?

– Det var typ 2015 när jag var med i en musikal. Jag fattade tycke för smink och beställde hem en massa från nätet, och sedan satte jag igång helt enkelt. Där föddes något slags beauty- och modeintresse överlag.

Hur har du blivit så bra på smink?

– Det kommer helt och hållet från Youtube, det är verkligen så. Jag är helt självlärd. Jag hade en blogg där jag lade ut mina första sminktutorials – och de var så frukstansvärda, men de är också kvitton på att övning ger färdighet.

Annons

Har du någon stilförebild?

– Jag skulle inte säga att jag är en sådan som sitter och läser modetidningar hela tiden. Mitt modeintresse har jag plockat ihop överallt ifrån; det är från dragvärlden, det är från Youtube, det är från folk jag ser på stan. Så det är väldigt många som påverkar min stil. Om jag har fem påverkande faktorer så tar jag in det i mitt huvud och så gör jag det till något eget liksom.

Vilken är din favoritprodukt?

– Dip-brow och svarta jeans. Det är måsten för mig.

Vilket är ditt bästa beautyhack?

– Kolpennor eller eyeliners brukar ju bli lite gråsdassiga efter ett tag och markerar inte lika bra – men om man värmer spetsen i typ en halv sekund med en tändare så blir den lite mer krämig och då blir den verkligen nattsvart. Tips!

 Thomas Sekelius berättar som sina bästa beautytips.

ELLE-galans jury:

Cia Jansson, chefredaktör ELLE och juryns ordförande

Nina Oja, art director ELLE

Daniel Lindström, modechef Café

Annons

Peter Andersson, visningsproducent PAPA Studios

Susanna Strömquist, modejournalist

Susanne Ljung, redaktör Stil i P1

Camilla Åkrans, fotograf

Robert Rydberg, stylist

Ann-Sofia Johansson, creative advisor H&M

Michael Schragger, vd The Sustainable Fashion Academy

Marina Kereklidou, creative director Synsam

Läs mer:

Annons