Årets look 2019 är Linnea Henriksson

18 jan, 2019 
AvLovisa Lundström
Årets look 2019 är Linnea Henriksson.
En folkkär artist med underbar känsla för stil som inte räds att ta ut svängarna. Vinnare av Årets look är Linnea Henriksson!
Annons

Motiveringen lyder:

”Färg, form och mix! En folkkär artist med underbar känsla för stil som inte räds att ta ut svängarna och testa nya färgstarka grepp i kläder, hår och makeup – vare sig av eller på scenen. Vinnare av Årets look i samarbete med L’Orèal Paris är Linnea Henriksson.”

Grattis! Hur känns det?

– Det känns såklart superroligt och jättepeppande! Just ”Årets look” har ett så inspirerande skimmer över sig och för mig betyder det mer än bara det jag väljer att klä min kropp med – det handlar även om vad jag vill säga med det. Person och stil, allt sitter liksom ihop.

Hur har du byggt upp din look? 

– I dag handlar det väldigt mycket för mig om att aldrig klä ner mig, eller förminska mig själv, utan att lyfta fram de former jag har och att min look ska hjälpa mig med det jag vill åstadkomma, sätta mig i rätt humör. Min mamma hade second hand-butik för barn när jag var liten och redan då utvecklade jag min kärlek för kläder med en historia och som man blir ensam om. Min garderob består till stor del av sådana unika små pärlor jag hittat genom åren tillsammans med uppsydda plagg som sitter som en smäck och basplagg som jag vet att jag trivs i och ofta har flera av samma. I övrigt vill jag se ren och fräsch ut och gärna hitta någon accessoar eller leka med sminket så det blir en kontrast mot det andra.

Annons

Vad berättar din look om dig som person?

– Den berättar vad jag har för planer. Jag är rätt lättpåverkad när det gäller sinnesstämningar och det kan jag utnyttja till min fördel när det gäller hur jag väljer att se ut. En måndag kräver nästan alltid lite extra färg eller något som glittrar i ögonvrån. För möten, mail och bokföring har jag några kostymer som ger mig en spark där bak. Jag är inte rädd för att säga vad jag känner och med min look kan jag förmedla det redan innan jag börjar prata. Det tycker jag är jätteskönt och inför något jag kan vara lite osäker på tar jag alltid i lite extra, för att lura mig själv och andra ”att jag har koll på det här” och det funkar varje gång.

Ditt bästa stylingtips?

– Att lita på magen och inte ta på sig något som känns ”sådär”. Ingen känner dig eller din kropp bättre än du själv. Och gå old school och anlita en skräddare om du får tillfälle. Vi måste för allas skull bort med slit och släng-inställningen som finns i dag. Ett plagg som är gjort bara för dig kommer du dels ta hand om på ett helt annat sätt plus att du inte behöver köpa nytt lika ofta plus att du kommer se fab ut automatiskt av att det faktiskt är sytt efter dig.

Annons

Ditt livs favoritplagg?

– Jag har inte det än, men det är en tvådelad piece bara i glittrande stenar som ska kännas som en pyjamas på. Den ska jag ha på mig varje dag när jag förbereder mig för vad dagen ska bli för att ladda upp mig själv till mitt allra ägigaste jag. Sen älskar jag ponchos också, stora ”här sitter jag och dricker något gott med två händer”-ponchos, men det känns ju inte alls lika kul. Jag skulle i för sig kunna ha ponchon till den tvådelade …

Nu väntar du barn, har det förändrat din look på något sätt?

– Faktiskt. Hela grejen att veta att kroppen kommer att förändras mycket under kort tid har fått mig rensa ut plagg ur garderoben som inte gör mig gott och som bara hänger där. Alla gamla ”jag ska ha detta när jag gått ner några kilon” har åkt till Stadsmissionen och jag har fått en ganska hård ”kunde inte bry mig mindre”-inställning till sånt jag inte gillar och som inte gillar mig. Kläder som inte passade min kropp innan jag blev gravid kommer inte göra det sen heller. Det är inte värt det. Min kropp är fantastisk och den ska presenteras så också. Tror jag fått en mycket ”lyxigare” look sen jag blev gravid också. Min mage har inte direkt uppmuntrats att lyftas fram innan, men nu är det allt folk vill se. Jag är inte sen att haka på och alla nersparade bilder på Pinterest av filmstjärnor från förr har letat sig fram till ritbordet. Känner mig liksom som en miljon dollars, varför inte bara gå all in?

Linnea Henriksson är Årets look 2019.
Linnea Henriksson är Årets look 2019.
Priset delades ut av Thomas Sekelius och Maja Nilsson Lindelöf.
Priset delades ut av Thomas Sekelius och Maja Nilsson Lindelöf.

Foto: Mathias Nordgren, Saga Wendotte/Studio Emma Svensson.

Läs mer:

Annons