Margaux Dietz vinner Årets influencer på ELLE-galan

19 jan, 2018 
AvSofia Börjesson
Margaux Dietz vinner Årets influencer.
Vi fick stå vid hennes sida under hennes förlossning och kan inte få nog av hennes positiva och härliga personlighet – årets influencer på ELLE-galan 2018 är Margaux Dietz!
Annons

Motiveringen lyder:

Hon skapade inte bara ett av 2017 års mest sedda videoklipp, hennes avväpnande öppenhet, varma charm och inspirerande vardagsstil har fått oss att sitta som klistrade framför samtliga sociala kanaler. Äkta, rolig, alltid med glimten i ögat – hon är bästisen vi alla önskar oss. Årets influencer är Margaux Dietz.

Margaux Dietz efter vinsten

Hur känns det här?

– Helt galet och helt fantastiskt. Det trodde jag aldrig! När ELLEs chefredaktör Cia Jansson messade ”ring mig” så trodde jag typ att jag hade gjort något dumt. Men jag är så glad, det är verkligen en ära.

Vad betyder det här priset för dig?

– Alltså, den här statyetten vill jag ha bredvid sängen, jag är så himla stolt. Det känns verkligen som ett värdefullt pris, ett pris som jag kan visa upp för mina släktingar utomlands och alla kommer att förstå vad det är för något. Det känns som en milstolpe i karriären.

Hur var 2017 egentligen? Du fick barn, blev megaviral med din förlossningsvideo och började blogga på ELLE…

– Jag tror inte att jag har hunnit stanna upp och känna efter än faktiskt. Sedan förlossningen och filmen så känns det som att jag gör typ samma grej fast det händer ännu fler och roligare saker nu.

Vilka bloggar läser du?

Annons

– Jag älskar bloggar, så jag läser väldigt många. Främst livsstilsbloggar där det är mycket person. Jag läser allt från mina kollegor på ELLE till tjejkompisar som Petra Tungården. När jag läser en blogg vill jag se vad personen gör och få veta mycket om den – och inspireras av dom. Jag vill ha allt från en blogg egentligen: personlighet, kläder, mode – allt.

Har du några förebilder?

– Jag tror att jag tar lite av alla. Jag tycker att Elsa Billgren är väldigt kreativ, hon är en stor inspiration eftersom hon kör sin egen grej. Det tycker jag är intressant. Jag tror att jag inspireras mest av dem som verkligen är sig själva och vågar det. För det är läskigt.

Varför tror du att så många vill följa dig och din vardag?

– Jag tror att hela den här branschen har blivit väldigt mycket att man vill se en person. Och eftersom jag delar med mig av så mycket av mitt liv så lär man verkligen känna mig. Jag blir som en kompis eller en syster, och då är det ju svårt att sluta läsa – man vill ju veta vad som händer!

Annons

Finns det något som du inte skriver om på bloggen?

– Ja, jag delar ju med mig väldigt mycket av egna personliga känslor och så, men aldrig om någon annans. Eller om relationer som kan skada någon annan. Där går min gräns. Annars delar jag nog faktiskt med mig av det mesta.

Margaux Dietz med sonen Arnold.

ELLE-galans jury:

Cia Jansson, chefredaktör ELLE och juryns ordförande

Nina Oja, art director ELLE

Daniel Lindström, modechef Café

Peter Andersson, visningsproducent PAPA Studios

Susanna Strömquist, modejournalist

Susanne Ljung, redaktör Stil i P1

Camilla Åkrans, fotograf

Robert Rydberg, stylist

Ann-Sofia Johansson, creative advisor H&M

Annons

Michael Schragger, vd The Sustainable Fashion Academy

Marina Kereklidou, creative director Synsam

Läs mer:

Annons