Årets hårstylist: Ali Pirzadeh

14 januari, 2012

Senaste månaderna har han gjort både Dakota Fannings hår för ELLE och modereportage över hela världen – sedan ifjol är Swingin’ London bas för Sveriges hetaste hårstylist. Vi mötte upp Ali Pirzadeh.

av MARI JANSON foto OSKAR GYLLENSWÄRD (porträtt) ALL OVER PRESS

Hur firar du i kväll?

– Först ska jag jobba med två av kvällens visningar, sen ska jag dansa hela natten. Jag är så glad för det här så det är inte klokt!

Vad har du på dig?

– En kortärmad vit skjorta, stor guldfluga med brosch, gula byxor, röda strumpor. Väldigt guld och färgglatt. Lite uppsytt, lite köpt och lite vintage.

Festfrisyren då?

– Jag klippte mig igår – jag har det stort, fönat och fluffigt!

Bästa frisyrtipset för oss andra?

– Mitt bästa tips, och det passar perfekt i vår och sommar, är att göra så här: Tvätta håret, ha i en ”thickeningprodukt”, se till att håret är helt torrt innan du flätar det i fyra lösa flätor och fäst med gummisnoddar. Gå över flätorna med plattången, böj in topparna, lossa flätorna och skaka ut håret. Perfekta strandvågor!

Men hur får man en festfrisyr att hålla hela kvällen?

– Basen! Det viktiga är att använda rätt förprodukter – spray efteråt är bara ett komplement.

Vad var det bästa som hände 2011?

– Åh vad svårt. Jag har flyttat till London och varit ute och rest nästan hela året. Bäst var nog Bahamas, helt underbart. Florida Keys var lugnt och vackert och guldskimrande. Och så älskade jag den underbara mixen av människor och religioner i Dubai.

Vem har världens bästa hår?

– Jag älskar när en tjej ser ut som Kate Moss i håret – hon har bra stil, färg och struktur. Och Pocahontas.

Ditt bästa ELLE-galan-minne?

– För två år sedan gjorde jag tolv peruker till Robert Rydbergs visning. Jag förberedde mig i sex månader och att se dem på catwalken – det var så vackert!

Bästa förfestlåten?

– Just nu är jag besatt av Jamie Woons Night air. Den lyssnade jag på i två och en halv timme på planet hit – och den funkar innan jag går upp på scenen på ELLE-galan.

Och vad beställer du i baren?

– Ramlösa med en limeskiva. Eller kanske vitt vin.

Ali på scen.

Prisutdelaren (och stylisten) Robert Rydberg poängterade hur viktig både makeupartisten och hårstylisten är vid en modeplåtning eller visning.