ELLE-galan 2022: Rave Review vann Årets designer

29 apr, 2022 
AvHelena Skoog
Rave Review
Med sina eftertraktade re-makeplagg har de satt svenskt hållbart mode på världskartan. Möt grundarna av Rave Review, Livia Schück och Josephine Bergqvist.
Annons
Best of ELLE-galan 2022Brand logo
Best of ELLE-galan 2022

Årets designer på ELLE-galan 2022 är Rave Review! Vi bad grundarna Livia Schück och Josephine Bergqvist berätta om allt från den nya NFT-kollektionen med digitala trosor till inspiration och framtidsplaner.

Årets designer Rave Review

Stort grattis! Hur känns det?

– Tack! Helt fantastiskt!

Vad betyder det här priset för er?

– När vi vann årets nykomling för tre år sen sa vi lite på skoj (och lite på allvar) att om tre år tar vi årets designer. Mycket har hänt sen dess och vi har slitit för att bygga upp detta varumärke, så att få ett sådant erkännande betyder otroligt mycket.

Annons
Rave Review på ELLE-galans röda matta 2022
Rave Review på ELLE-galans röda matta 2022

Berätta om er vårkollektion 2022!

– Vi jobbade med en del punk- och skatereferenser i en del av silhuetterna och detaljerna. Materialen vi utforskade var dels våra klassiska mönstrade handdukar, rutiga dukar och kiltar. Något nytt för oss den här säsongen var att jobba med restlager av skjorttyg, som vi bland annat printade över med ett kollage inspirerat av olika cheesy affirmationer.

Ni har också nyligen släppt en NFT-kollektion. Berätta!

– Vi har alltid varit intresserade av att ligga i framkant generellt och av innovation inom tech och digitalt mode. När man kunde släppa NFT:er på den klimatneutrala blockkedjan Solana blev vi sugna på att testa att ge oss in i den världen. Den är otroligt mansdominerad och enligt oss ganska oinspirerande. Därför ville vi göra en kollektion av digitala trosor som vi hoppas kan inspirera till mer inkluderande publik och köpare.

Annons
Rave Review på ELLE-galan 2022
Rave Review på ELLE-galan 2022

Vad inspirerar er i ert skapande?

– Att jobba med upcycling, det vill säga ”jobba med det man har” är utmanande, men också väldigt inspirerande. Att få ramar för sin kreativitet öppnar nästan bara nya dörrar som man aldrig annars upptäckt. Utöver detta kollar vi på väldigt mycket gammalt mode och subkulturer.

Hur skulle ni själva beskriva er design?

– Eklektisk och ikonisk.

Vad händer härnäst för Rave Review? Vad har ni för mål för framtiden?

– På lång sikt ska vi bli ett modehus! På lite kortare sikt ser vi fram emot att se vårt företag växa och ha en visning i Paris i höst.

Annons
Se också: ELLE-galan 2022: Det bästa från röda mattanBrand logo
Se också: ELLE-galan 2022: Det bästa från röda mattan
Annons