ÅRETS BLICKFÅNG: DIANA ORVING

11 jan, 2013 
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

”Jag vill fira och dansa!”

Designern Diana Orving, 28, har alltid inspirerats av dans, kropp och rörelse – i år har hon gjort ett konstnärligt svanhopp med sin modevisning på Operan med ballerinor som modeller.

Hur känns att vara årets blickfång?

– Det är helt fantastiskt att bli så uppmärksammad för något jag jobbat så hårt med.

Vad har du på dig på galan?

– Min egen design. Jag bestämmer mig alltid i sista sekund, helt utan ångest. Jag är så fokuserad på att klä andra, uttrycket bagarns barn får inga bullar stämmer i mitt fall.

Annons

Varför är dans och mode så sammanlänkade?

– Egentligen handlar det om samma sak, att hitta en form och ett uttryck. Ballerinorna jobbar med kroppen, jag med det som är utanpå. Jag har själv dansat både klassiskt och modernt och när jag designar börjar jag alltid med att prova direkt på kroppen i stället för att skissa på papper.

Foto Jimmy Rastbäck

Ditt hår och dina frisyrer är ett blickfång i sig – vad är hemligheten?

– Oj, det har jag inte ens tänkt på. Jag har ett långt ovårdat vilt hår och har inte varit till en frisör sedan jag var åtta år. Jag tar fram saxen ibland och klipper lite på känn. Och snor ihop det med en hårnål eller två.

Annons

Vad förväntar du dig av årets ELLE-gala?

– I år vill jag verkligen fira och dansa! Jag har varit på fem ELLE-galor tidigare; det är alltid otroligt lyxigt och storslaget i en magiskt vacker miljö – den mest glamorösa tillställning vi har i Sverige.

MOTIVERING: 

Det är svepande lätt för henne att röra sig mellan mode och scen. Inga regler, inga måsten. Poetiskt, egensinnigt och rörande vackert från modeveckans catwalk till Kungliga Balettens operascen. Årets blickfång är Diana Orving.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons