ÅRETS BÄST KLÄDDA MAN: TOMAS LEDIN

11 jan, 2013 
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

”Jag har en förkärlek för cowboyboots”

Oavsett om han står på scen i slitna jeans och linneskjorta eller, som i kväll på ELLE-galan i strikt kostym, känns popmästaren Tomas Ledin alltid lika rätt.

Hur känns det?

– Hedersamt och roligt! Jag tror jag uppfattas som en jeanskille, så det här flyttar fram positionen.

Så utmärkelsen kommer inte hänga som ett ok över dig varje gång du ska välja kläder?

– Oj, det har jag inte hunnit tänka på, men det är nog möjligt att jag kommer bli lite noggrannare med klädvalen.

Annons

Vad har du på dig ikväll?

– Svart kostym, vit skjorta och scarf. Allt från J.Lindeberg. Deras kläder passar min kroppsform bra. Jag gillar enkelt designade kläder. På 70–80-talet upptäckte jag Comme des garçons och Paul Smith. Deras kläder gillar jag fortfarande.

Foto Jimmy Rastbäck

Har du varit på någon modevisning tidigare?

– Ja, på 80-talet, när jag bodde i New York. Min kompis hade en fru som jobbade med mode, så jag hängde med på några visningar och var social och så.

Vilka festar bäst, modemänniskor eller musiker?

Annons

– Ingen aning, men det verkar som att modefolket kan vara rätt duktiga också. Kanske dött lopp där i soluppgången, haha.

Vilken är din värsta modemiss?

– Sedan 69-70 har jag en förkärlek för cowboyboots. Jag brukar gå i sju åtta år och märka hur folk kollar snett, sen helt plötsligt är de helt rätt igen!

MOTIVERING: 

En rockande dandy som får den slimmade kostymen att sitta lika bra som gitarrackorden. En del av hans hjärta kommer att alltid att slå för mode. Årets bäst klädda man är Tomas Ledin.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons