ELLE-galan 2022: Alexander Abdallah vann Årets bäst klädda man

29 apr, 2022 
AvHelena Skoog
Alexander Abdallah
Han är inte rädd för att experimentera med sin stil och inspireras av allt från sin pappas stil i Beirut på 1970-talet till danska influencers. Årets bäst klädda man är Alexander Abdallah.
Annons

Årets bäst klädda man på ELLE-galan 2022 är skådespelaren och regissören Alexander Abdallah. Vi bad honom berätta mer om sin stil och vad som inspirerar honom.

TV: Se 10 oförglömliga looks från ELLE-galan genom årenBrand logo
TV: Se 10 oförglömliga looks från ELLE-galan genom åren

Årets bäst klädda man 2022 Alexander Abdallah

Stort grattis! Hur känns det?

– BRA och konstigt! Det är kul att andra tycker att jag har en bra klädstil, men konstigt för jag tycker att det finns så många andra med så sjukt bra klädstilar, så jag delar priset med dem som inspirerar mig. Men i slutändan är det viktigast vad jag känner mig fri i, så jag försöker att inte påverkas eller ha press på mig nu när jag ska gå runt med den här utmärkelsen.

Annons

Hur skulle du själv beskriva din stil?

– Enligt andra har jag kanske en stil, men jag har alltid sett mig själv som sökande och stilen varierar väldigt beroende på var jag befinner mig i livet. När jag gick på scenskolan och ville vara seriös hade jag nästan bara svart på mig, men jag skulle beskriva min stil som rätt så fri. Fri från vad andra tycker och tänker. Jag tror att jag kommer vilja testa någon rockig stil snart, typ svart, eld och så, haha!

Alexander Abdallah med vän på ELLE-galans röda matta
ELLE-galans röda matta 2022

Hur ser en typisk vardagslook ut för dig?

– Hm ... det kan verkligen vara olika – men en sak är att jag ALLTID har instoppat. Jag minns när jag var yngre och skrattade åt pappa för att han hade instoppat och sa: ”haha du ser ut som en arab på 70-talet”. Sen testade jag att ha på mig kostymbyxor med en vit t-shirt instoppad en gång när jag var 20 och har aldrig tittat bakåt sen dess.

Annons

Hur klär du dig helst till fest?

– Åh, de här frågorna blir så svåra eftersom jag ser min stil som väldigt varierande, men jag ser alltid fest som en ny chans att utforska en ny outfit. Nu till ELLE-galan har jag varit sugen på att utforska shorts och höga boots. Vi får se om det blir det ikväll …

Alexander Abdallah på ELLE-galan 2022

Hur viktigt är det med mode och stil för dig?

– Extremt viktigt. Det är för mig en chans att berätta saker. Jag pratar ofta om identitet, kultur, frihet och min klassresa genom mina kläder. Att övervinna sin rädsla för normer, att vara sig själv till 100 procent. Det är ännu en chans och en konstform för mig att vara kreativ i.

Annons

Var hämtar du inspiration när det gäller kläder?

– Jag tar verkligen inspiration från allt. Min nyfikenhet på andra människor som jag måste ha för att kunna överleva som skådespelare gör att jag alltid blickar utåt och det kan variera från period till period, men det finns så klart vissa inspirationskällor som följt med mig hela tiden. Min pappa och bilder på honom i Beirut under 70-talet. En period översatte jag danska influencers outfits. Jag tycker att de är så sjukt lekfulla när det gäller kläder. Coola profiler som @josef.e, @mrjulls och @ramihanna med flera. Nu när jag befunnit mig i LA i tre månader tar jag säkert med mig saker därifrån utan att tänka på det.

Se också: ELLE-galan 2022: Det bästa från röda mattanBrand logo
Se också: ELLE-galan 2022: Det bästa från röda mattan
Annons