Årets bäst klädda man 2019 är Jacob Mühlrad

18 jan, 2019 
AvLovisa Lundström
Årets bäst klädda man 2019 är Jacob Mühlrad.
Musikvärldens älskling komponerar sin personliga stil med samma elegans som sina musikaliska verk. Årets bäst klädda man är Jacob Mühlrad!
Annons

Motiveringen lyder:

”Klassiskt skolad med en osviklig känsla för det nutida. Musikvärldens älskling komponerar sin personliga stil med samma klassiska elegans och genialiska modernitet som sina musikaliska verk. Årets bäst klädda man är kompositören Jacob Mühlrad.”

Grattis! Beskriv dina känslor inför det här priset.

– Min känsla? ”Det hade jag aldrig trott”, men det känns otroligt kul att få pris för att vara Sveriges bäst klädda man!

Hur tänker du på morgonen när du väljer dagens outfit?

– Utgår lite från vad som är rent, oftast har jag ett plagg som är min favorit och då kör jag på det tills jag får ett nytt favoritplagg.

Om din look var ett musikstycke, hur skulle det låta?

– Det skulle låta som en blandning mellan Music for 18 musicians av Steve Reich korsat med Bob Dylan och Verklärte Nacht av Schönberg. Sätt på alla dessa stycken samtidigt från tre olika Spotify-konton, så ser ni min look otroligt tydligt.

Annons

Favoritplagg?

– Min vinröda Adidas-hoodie i sammet som jag snodde från en av mina bästa vänner men som jag nu har tappat bort (förlåt Bibbi). Oj vad jag och hoodien har varit igenom mycket! Om någon hittar den, please skicka ett DM på insta eller något!

Favoritdesigner?

– Yves Saint Laurent på grund av hans Piet Mondrian-kollektion. Så jävla bra! Jag tycker att det är väldigt fascinerande med mode som bottnar i konsten.

Vem är din stilikon?

– Jag har ingen, däremot tycker jag att den amerikanska minimalisten Richard Sierra är cool och inspirerar mig i det visuella.

Vad intresserar dig med mode?

– Jag tycker att det är häftigt att undersöka mode genom konsten/konstmusiken och tvärtom, mycket mer än vad jag tycker om att fokusera på hur jag klär mig. Och jag tycker att det är obehagligt med människor som värderar en människa utifrån kläder. Mode har förmågan att tolka sin samtid på ett ovanligt sätt som konsten inte riktigt kan. Det sker i realtid på ett spännande sätt. För mig är mode samtidens spegel.

Annons

Framtidsdrömmar?

– De projekt jag har fram till 2024 är min dröm, är mycket tacksam för dessa projekt. Att fortsätta komponera musik genom dessa projekt och att utforska aspekter av musiken och kanske sätta den i relief mot till exempel mode är min dröm.

Jacob Mühlrad är Årets bäst klädda man 2019.
Jacob Mühlrad är Årets bäst klädda man 2019.
Priset delades ut av Bea Szenfeld och Fredrik Robertsson.
Priset delades ut av Bea Szenfeld och Fredrik Robertsson.

Foto: Mathias Nordgren, Saga Wendotte/Studio Emma Svensson.

Läs mer:

 

Annons