Årets bäst klädda kvinna Hedda Stiernstedts bästa stiltips

20 jan, 2020 
Årets bäst klädda kvinna: Hedda Stiernstedts delar sina bästa stiltips!
Hedda Stiernstedt fick pris för Årets bäst klädda kvinna på ELLE-galan 2020. För ELLE delar hon med sig av sina bästa stiltips och vad hon satsar på modemässigt 2020!
Annons

På ELLE-galan 2020 fick Hedda Stiernstedt pris för Årets bäst klädda kvinna med motivering:

”Orädd, nyfiken och modeintresserad. Vi ser henne gärna i vintage. Men hon kan även konsten att bära upp samtidens mest avancerade modekreationer. Hennes tid är utan tvekan nu! Årets bäst klädda kvinna är Hedda Stiernstedt”.

ELLE fick en pratstund med vår tids stora stjärna om stil och vilka modeval Hedda Stiernstedt kommer göra 2020.

Hur ser en typisk vardagslook ut för dig?

– Till vardags är jag väldigt androgyn och ganska bekväm av mig. Oversized jeans, kostymbyxor och kängor eller sneakers, stickat. Inte så skräddat, utan mer bekvämt. Men jag försöker hitta den perfekta t-shirten, de perfekta jeansen och perfekta sneakers – och sticka in någon färgstark detalj, typ en lila stickad tröja.

Annons

Hur klär du dig för fest?

– Till fest kan jag älska att vara superkvinnlig och spektakulär, jag kan känna att jag är en del av en ny våg där glamouren har återinförts.

Din bästa galaoutfit?

– Det var något som började med min svarta Guldbagge-klänning som jag hade för två år sedan. Det var så roligt, för jag var med och gjorde den tillsammans med Nadia och Ida (Lanto, reds.anm). Klänningen var spektakulär och blev så populär att Ida fick massproducera den, den fick ett eget liv. Jag har sett den på så många röda mattor och Instagram, så jag känner mig stolt. Den känns som min bebis.

Hedda Stiernstedt på Guldbaggegalan 2018 i design av Ida Lanto.
Hedda Stiernstedt på Guldbaggegalan 2018 i design av Ida Lanto.

Vad satsar du på modemässigt 2020? 

– Min egen stil kommer vara mycket mer preppy, fast hitta en lekfullhet i det. Jag är lite taggad på nån oversized, sexig herrlook: en stor vit skjorta, fast kanske avklippt. Lite stramare. Jag har överdoserat på ”kul puffärm”. Mitt ”last hurrah” kommer att vara min Guldbaggeklänning, sen är jag redo för något lite stramare.

Annons

Foto: TT

LÄS MER:

Annons