Veronica Maggio: "Jag inspireras och stjäl ohämmat av Debbie Harry"

16 jan, 2017 
AvKatarina Matsson
Årets bäst klädda kvinna blev Veronica Maggio. Vi träffade henne på morgonen innan galan och frågade henne om stil, mode och inspiration – och om hennes bästa ELLE-galaminne.
Annons

Juryns motivering lyder:

Sveriges mest egensinniga popröst har mognat, men klär sig med samma energi som hon intar en arena. Hon ger oss svart, vitt och alla färger, både i sin musik och i sin visuella uppenbarelse, och utmanar de traditionella stilreglerna med en alldeles egen mix av sportigt och flickigt – gärna i svensk design.

Beskriv din stil?

– Jag känner igen mig väldigt väl i motiveringen. Min stil är sportig, flickig och ganska ren och enkel. Lite lekfull – det är festival året runt i min värld.

Hur känns det att få ett sånt här pris?

– Jättekul måste jag säga, det är lite uppiggande i vinterdeppen.

Vad betyder mode för dig?

– Till vardags betyder det nog mer än vad jag tror. Framför allt är det förknippat med scenshow, art work eller en plåtning. Jag gillar att se på det utifrån. Till min stora besvikelse är det ofta saker som ser asmäktiga ut på bild, men inte funkar i verkligheten. Men jag lever hellre i den där bilden!

Inspirationskällor?

– Jag har stulit ohämmat av Debbie Harry, men även David Bowie. Jag gillar blekta blondiner överlag, som Patricia Arquette eller Marilyn.

Bästa ELLE-galanminne?

– Det var faktiskt den första galan jag någonsin var på. Jag hade en jättefin klänning på mig och precis när jag kom till festen var det någon som spillde ett helt glas rödvin på mig. Tack och lov var det en jättegullig tjej som gjorde vitvinstricket – och det funkade! Det är mitt första ELLE-galaminne.

Annons

Hur tänker du när du klär dig för gala?

– Jag brukar ha otroligt dålig framförhållning, ofta lånar jag något men i sista sekunden väljer jag något jag redan har. Till slut försöker jag alltid välja något som jag känner mig trygg i, det lönar sig alltid!

Vad händer framöver?

– Jag har ju en hel festivalsommar framför mig, men framför allt ser jag fram emot att spela in lite nytt.

Bästa partytrick?

– Jag är jättedålig på partytrick. Jag kan vifta på öronen, men det är ju inte så kul …

Partypepp då?

– Musik! Jag och en av mina äldsta vänner hade väldigt länge en skämslåt som vi peppade med. Den här otroligt smöriga Let me love you med Mario.

Foto Studio Emma Svensson

Annons