ÅRETS BÄST KLÄDDA KVINNA

17 jan, 2014 
AvLisa Arnell
Annons

_MG_9912_700

Grattis Moa Gammel!

MotiveringMed bubblande energi och rågblond elegans bär hon internationella designer och svenskt mode i en stilmix deluxe. Toppat med världens vackraste leende. 

Moa Gammel är trippel aktuell under filmvåren 2014 – vi går gärna och ser alla filmerna! Men i kväll ska vi först tilldela henne ett av våra finaste pris – årets bäst klädda kvinna.

Hur skulle du beskriva din egen stil?

– Rockig, bekväm och kvalitet. Kvalitet blir viktigare ju äldre man blir, att man köper saker i bra material, som tål att tvättas, som har vackert fall och uttänkt design. Så att man inte köper slit och släng-grejer som man ändå måste slänga sen. Även med tanke på miljöaspekten.

Vad gör en bra fest? Klädmässigt och annars?

– Rätt mix av människor, helst över generationsgränserna, allt ifrån 15 till 70. Människor som är varma, generösa och ickedömande.

Ditt första modeminne och ditt största modeminne?

Annons

– Jag vet inte om det är något modeminne egentligen men jag minns när jag spelade Pippi Långstrump när jag var liten och de sydde upp kläder åt en. Då tog de mått på mig och sydde en blå sidenklänning som jag hade. Och jag minns att jag tyckte att det var så lyxigt och speciellt att få en klänning uppsydd just för mig.

Har du någon stilikon?

– Patti Smith.

Hur ska du fira i kväll?

– Med mycket bubbel och dans. Jag ska gå med min bästa vän som aldrig har gått på ELLE-galan förut. Hon är jättepeppad så jag kommer att få se ELLE-galan lite med hennes ögon i år, det ska bli jättekul.

Vad ska du ha på dig?

– Jag har lite olika alternativ fortfarande men jag tror att det blir en klänning från Ann-Sofie Back.

Foto Jimmy Rastbäck

kvinna

Foto ELLE-omslag: Patricia Reyes.

Annons